


Omenastruudeli – ihana itävaltalainen herkku
1 h 15 min
{
Aktiivinen 35 min
Passiivinen 40 min
Omenastruudeli eli apfelstrudel on perinteinen itävaltalainen omenatorttu. Taikina täytetään omenoilla, pähkinöillä ja mausteilla, ja kääritään rullalle ennen paistamista.
Reseptin ainekset
12 palaa
Taikina
4 dl
vehnäjauhoja
1/4 tl
suolaa
1 kpl
munaa
1 dl
vettä
1/2 dl
rypsiöljyä
Täyte
500 g
omenaa (hapokkaita)
1 dl
saksanpähkinöitä
100 g
kaurakeksejä
1 dl
rusinoita
3/4 dl
sokeria
2 tl
kanelia
100 g
voita (sulatettuna)
Pinnalle
2 rkl
tomusokeria
Omenastruudeli eli apfelstrudel – ohje:
- Yhdistä jauhot ja suola. Sekoita joukkoon muna, kylmä vesi ja öljy. Vaivaa taikina tasaiseksi.
- Peitä kulho kelmulla ja anna taikinan levätä huoneenlämmössä täytteen valmistuksen ajan.
- Kuori ja paloittele omenat. Leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Rouhi pähkinät ja keksit. Sekoita omenat, pähkinä- ja keksirouhe, rusinat, sokeri ja kaneli keskenään.
- Kostuta työpöytä ja repäise päälle reilu pala leivinpaperia. Ripottele paperille jauhoja. Kauli taikina leivinpaperin päällä ohueksi, noin 30 × 50 cm:n levyksi.
- Voitele taikinalevy voisulalla (säästä noin puolet voista struudelin pinnalle). Levitä päälle täyte.
- Kääri taikina rullaksi leivinpaperia apuna käyttäen.
- Nosta rulla leivinpaperoidulle pellille ja muotoile sarveksi. Sivele kerros voita struudelin pintaan.
- Paista omenastruudelia 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 40 minuuttia. Sivele loppu voi struudelin pintaan paistamisen puolivälissä.
- Tarjoa omenastruudeli vaniljakastikkeen tai kermavaahdon kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat