Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Omenastruudeli – ihana itävaltalainen herkku

1 h 15 min
{
Aktiivinen 35 min
Passiivinen 40 min

Omenastruudeli eli apfelstrudel on perinteinen itävaltalainen omenatorttu. Taikina täytetään omenoilla, pähkinöillä ja mausteilla, ja kääritään rullalle ennen paistamista.

11.9.2013
Reseptin ainekset
12 palaa
Taikina
4 dl
vehnäjauhoja
1/4 tl
suolaa
1 kpl
munaa
1 dl
vettä
1/2 dl
rypsiöljyä
Täyte
500 g
omenaa (hapokkaita)
1 dl
saksanpähkinöitä
100 g
kaurakeksejä
1 dl
rusinoita
3/4 dl
sokeria
2 tl
kanelia
100 g
voita (sulatettuna)
Pinnalle
2 rkl
tomusokeria

Omenastruudeli eli apfelstrudel – ohje:

  1. Yhdistä jauhot ja suola. Sekoita joukkoon muna, kylmä vesi ja öljy. Vaivaa taikina tasaiseksi.
  2. Peitä kulho kelmulla ja anna taikinan levätä huoneenlämmössä täytteen valmistuksen ajan.
  3. Kuori ja paloittele omenat. Leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Rouhi pähkinät ja keksit. Sekoita omenat, pähkinä- ja keksirouhe, rusinat, sokeri ja kaneli keskenään.
  4. Kostuta työpöytä ja repäise päälle reilu pala leivinpaperia. Ripottele paperille jauhoja. Kauli taikina leivinpaperin päällä ohueksi, noin 30 × 50 cm:n levyksi.
  5. Voitele taikinalevy voisulalla (säästä noin puolet voista struudelin pinnalle). Levitä päälle täyte.
  6. Kääri taikina rullaksi leivinpaperia apuna käyttäen.
  7. Nosta rulla leivinpaperoidulle pellille ja muotoile sarveksi. Sivele kerros voita struudelin pintaan.
  8. Paista omenastruudelia 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 40 minuuttia. Sivele loppu voi struudelin pintaan paistamisen puolivälissä.
  9. Tarjoa omenastruudeli vaniljakastikkeen tai kermavaahdon kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt