Omenastruudeli – ihana itävaltalainen herkku

1 h 15 min
3.8
3

Omenastruudeli – ihana itävaltalainen herkku

Teksti Emilia Kolari
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 palaa)

Taikina

  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1 kplmunaa
  • 1 dlvettä
  • 1/2 dlrypsiöljyä

Täyte

  • 500 gomenaa (hapokkaita)
  • 1 dlsaksanpähkinöitä
  • 100 gkaurakeksejä
  • 1 dlrusinoita
  • 3/4 dlsokeria
  • 2 tlkanelia
  • 100 gvoita (sulatettuna)

Pinnalle

  • 2 rkltomusokeria

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN40 min

Yhdistä jauhot ja suola. Sekoita joukkoon muna, kylmä vesi ja öljy. Vaivaa taikina tasaiseksi.

Peitä kulho kelmulla ja anna taikinan levätä huoneenlämmössä täytteen valmistuksen ajan.

Kuori ja paloittele omenat. Leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Rouhi pähkinät ja keksit. Sekoita omenat, pähkinä- ja keksirouhe, rusinat, sokeri ja kaneli keskenään.

Kostuta työpöytä ja repäise päälle reilu pala leivinpaperia. Ripottele paperille jauhoja. Kauli taikina leivinpaperin päällä ohueksi, noin 30 × 50 cm:n levyksi.

Voitele taikinalevy voisulalla (säästä noin puolet voista struudelin pinnalle). Levitä päälle täyte.

Kääri taikina rullaksi leivinpaperia apuna käyttäen.

Nosta rulla leivinpaperoidulle pellille ja muotoile sarveksi. Sivele kerros voita struudelin pintaan.

Paista omenastruudelia 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 40 minuuttia. Sivele loppu voi struudelin pintaan paistamisen puolivälissä.

Tarjoa omenastruudeli vaniljakastikkeen tai kermavaahdon kanssa.

MITÄ PIDIT?
3.8
Katso myös nämä