Maku

Omenasamosat

1 h 40 min
{
Aktiivinen
50 min
Passiivinen
50 min
Uppopaistetut samosat ovat mausteisia kasvispiirakoita, jotka ovat kotoisin Intiasta. Tee syksyinen täyte samosaan raikkaista omenoista, sipulista ja pavuista ja mausta mehevä täyte valkosipulia, inkivääriä, kanelia ja sitruunaisella maustetahnalla. Miten ihania pikkuherkkuja!
MA
MU
5
0
Julkaistu 7.10.2015


Reseptin ainekset (18 kpl)

Taikina

  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 dlrypsiöljyä
  • 1 dlvettä

Täyte

  • 2 rklrypsiöljyä
  • 1 rklmaustetahnaa (Vindaloo-maustetahnaa, esim. Santa Maria)
  • 1 kplsipulia (hienonnettuna)
  • 2 kplvalkosipulinkynttä (hienonnettuna)
  • 4 kplomenaa (4 dl kuutioituna)
  • 1 dlmustapapuja
  • 1 tlhunajaa
  • 1/2 tlsuolaa

Lisäksi

  • Paistamiseen 1 litra rypsiöljyä ja tarjoiluun omenasosetta
Tulosta

Valmista täyte. Kuumenna öljy pannulla ja lisää maustetahna.

Kumoa pannulle sipulit ja valkosipulit. Hauduta hetki.

Lisää omenakuutiot ja huuhdotut pavut. Mausta hunajalla ja suolalla. Tarkista maku. Anna jäähtyä.

Valmista taikina. Yhdistä jauhot ja suola. Nypi joukkoon öljy. Lisää lopuksi vesi ja vaivaa kevyesti taikinaksi.

Muotoile taikina tangoksi ja jaa se 9 osaan.

Pyörittele palat palloiksi ja kauli ne jauhotetulla alustalla Ø noin 18 cm:n lätyiksi. Puolita kiekot.

Nostele puolikuiden toiseen reunaan lusikallinen täytettä. Kostuta reunat vedellä, ummista nyytit ja nipistele kiinni tiiviiksi taskuiksi.

Kuumenna öljy 190-asteiseksi. Paista muutama samosa kerrallaan kullanruskeiksi, 4–5 minuuttia. Nosta samosat valumaan talouspaperin päälle.

Tarjoa omenasamosat kuumina omenasoseen kanssa.

Kommentoi »