Maku

Omenasamosat

1 h 40 min
5
0

Omenasamosat

MA
MU
0
5
Uppopaistetut samosat ovat mausteisia kasvispiirakoita, jotka ovat kotoisin Intiasta. Tee syksyinen täyte samosaan raikkaista omenoista, sipulista ja pavuista ja mausta mehevä täyte valkosipulia, inkivääriä, kanelia ja sitruunaisella maustetahnalla. Miten ihania pikkuherkkuja!
Teksti Susanna Katajisto
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (18 kpl)

Taikina

  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 dlrypsiöljyä
  • 1 dlvettä

Täyte

  • 2 rklrypsiöljyä
  • 1 rklmaustetahnaa (Vindaloo-maustetahnaa, esim. Santa Maria)
  • 1 kplsipulia (hienonnettuna)
  • 2 kplvalkosipulinkynttä (hienonnettuna)
  • 4 kplomenaa (4 dl kuutioituna)
  • 1 dlmustapapuja
  • 1 tlhunajaa
  • 1/2 tlsuolaa

Lisäksi

  • Paistamiseen 1 litra rypsiöljyä ja tarjoiluun omenasosetta

Tee näin

1 h 40 min
{
AKTIIVINEN50 min
PASSIIVINEN50 min

Valmista täyte. Kuumenna öljy pannulla ja lisää maustetahna.

Kumoa pannulle sipulit ja valkosipulit. Hauduta hetki.

Lisää omenakuutiot ja huuhdotut pavut. Mausta hunajalla ja suolalla. Tarkista maku. Anna jäähtyä.

Valmista taikina. Yhdistä jauhot ja suola. Nypi joukkoon öljy. Lisää lopuksi vesi ja vaivaa kevyesti taikinaksi.

Muotoile taikina tangoksi ja jaa se 9 osaan.

Pyörittele palat palloiksi ja kauli ne jauhotetulla alustalla Ø noin 18 cm:n lätyiksi. Puolita kiekot.

Nostele puolikuiden toiseen reunaan lusikallinen täytettä. Kostuta reunat vedellä, ummista nyytit ja nipistele kiinni tiiviiksi taskuiksi.

Kuumenna öljy 190-asteiseksi. Paista muutama samosa kerrallaan kullanruskeiksi, 4–5 minuuttia. Nosta samosat valumaan talouspaperin päälle.

Tarjoa omenasamosat kuumina omenasoseen kanssa.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä