Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Omenasamosat

1 h 40 min
{
Aktiivinen 50 min
Passiivinen 50 min

Uppopaistetut samosat ovat mausteisia kasvispiirakoita, jotka ovat kotoisin Intiasta. Tee syksyinen täyte samosaan raikkaista omenoista, sipulista ja pavuista ja mausta mehevä täyte valkosipulia, inkivääriä, kanelia ja sitruunaisella maustetahnalla. Miten ihania pikkuherkkuja!

7.10.2015
Reseptin ainekset
18 kpl
Taikina
4 dl
vehnäjauhoja
1/2 tl
suolaa
1/2 dl
rypsiöljyä
1 dl
vettä
Täyte
2 rkl
rypsiöljyä
1 rkl
maustetahnaa (Vindaloo-maustetahnaa, esim. Santa Maria)
1 kpl
sipulia (hienonnettuna)
2 kpl
valkosipulinkynttä (hienonnettuna)
4 kpl
omenaa (4 dl kuutioituna)
1 dl
mustapapuja
1 tl
hunajaa
1/2 tl
suolaa
Lisäksi
Paistamiseen 1 litra rypsiöljyä ja tarjoiluun omenasosetta

Valmista täyte. Kuumenna öljy pannulla ja lisää maustetahna.

Kumoa pannulle sipulit ja valkosipulit. Hauduta hetki.

Lisää omenakuutiot ja huuhdotut pavut. Mausta hunajalla ja suolalla. Tarkista maku. Anna jäähtyä.

Valmista taikina. Yhdistä jauhot ja suola. Nypi joukkoon öljy. Lisää lopuksi vesi ja vaivaa kevyesti taikinaksi.

Muotoile taikina tangoksi ja jaa se 9 osaan.

Pyörittele palat palloiksi ja kauli ne jauhotetulla alustalla Ø noin 18 cm:n lätyiksi. Puolita kiekot.

Nostele puolikuiden toiseen reunaan lusikallinen täytettä. Kostuta reunat vedellä, ummista nyytit ja nipistele kiinni tiiviiksi taskuiksi.

Kuumenna öljy 190-asteiseksi. Paista muutama samosa kerrallaan kullanruskeiksi, 4–5 minuuttia. Nosta samosat valumaan talouspaperin päälle.

Tarjoa omenasamosat kuumina omenasoseen kanssa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt