0(0)
Omenarisotto on ihana ruoka kuulaisiin syysiltoihin – voissa paistetut omput ja pähkinät kruunaavat herkun
Gluteeniton
Munaton
Kasvis
40 min
Herkullinen omenarisotto on mitä hurmaavin syysruoka. Vuohenjuusto ja saksanpähkinät korostavat ihanasti omenojen makua. Tähän reseptiin ihastut!
Julkaistu 6.9.2023
Kotivinkki
Reseptin ainekset
4 annosta
1sipuli
4valkosipulinkynttä
2 rkloliiviöljyä
4 dlrisottoriisiä
2 dlomenatäysmehua tai tuorepuristettua omenamehua
2 rklkasvisfondia
9–10 dlkuumaa vettä
½ tlsuolaa
½ tlmustapippuria
150 gpehmeää vuohenjuustoa (Chavroux)
½ dltuoretta timjamia
Omena-pähkinäseos
2–3hapanta omenaa
50 gsaksanpähkinöitä
25 gvoita

Omenarisotto – ohje:

  1. Tee ensin omena-pähkinäseos. Leikkaa omenat pieniksi kuutioiksi, kotimaiset kuorineen. Paista omenapaloja ja pähkinöitä voissa pannulla, kunnes omenat pehmenevät ja saavat väriä. Siirrä pannu sivuun odottamaan.
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  3. Kuullota sipulit öljyssä. Lisää riisi ja kuullota vielä pari minuuttia sekoittaen.
  4. Mittaa omenamehu ja fondi kattilaan. Lisää kuumaa vettä ja sekoita aina kun edellinen erä on imeytynyt riisiin.
  5. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita vuohenjuusto risottoon.
  6. Lisää lopuksi omena-pähkinäseos ja kuumenna vielä höyryäväksi. Viimeistele timjamilla.

Vinkki!

Käytä vedenkeitintä risoton valmistuksessa. Mittaa kasvisfondi suoraan kattilaan ja kaada keittimessä kiehautettu vesi risottoon.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.