


Omenarisotto on ihana ruoka kuulaisiin syysiltoihin – voissa paistetut omput ja pähkinät kruunaavat herkun
40 min
Herkullinen omenarisotto on mitä hurmaavin syysruoka. Vuohenjuusto ja saksanpähkinät korostavat ihanasti omenojen makua. Tähän reseptiin ihastut!
Reseptin ainekset
4 annosta
1
sipuli
4
valkosipulinkynttä
2 rkl
oliiviöljyä
4 dl
risottoriisiä
2 dl
omenatäysmehua tai tuorepuristettua omenamehua
2 rkl
kasvisfondia
9–10 dl
kuumaa vettä
½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
150 g
pehmeää vuohenjuustoa (Chavroux)
½ dl
tuoretta timjamia
Omena-pähkinäseos
2–3
hapanta omenaa
50 g
saksanpähkinöitä
25 g
voita
Omenarisotto – ohje:
- Tee ensin omena-pähkinäseos. Leikkaa omenat pieniksi kuutioiksi, kotimaiset kuorineen. Paista omenapaloja ja pähkinöitä voissa pannulla, kunnes omenat pehmenevät ja saavat väriä. Siirrä pannu sivuun odottamaan.
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
- Kuullota sipulit öljyssä. Lisää riisi ja kuullota vielä pari minuuttia sekoittaen.
- Mittaa omenamehu ja fondi kattilaan. Lisää kuumaa vettä ja sekoita aina kun edellinen erä on imeytynyt riisiin.
- Mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita vuohenjuusto risottoon.
- Lisää lopuksi omena-pähkinäseos ja kuumenna vielä höyryäväksi. Viimeistele timjamilla.
Vinkki!
Käytä vedenkeitintä risoton valmistuksessa. Mittaa kasvisfondi suoraan kattilaan ja kaada keittimessä kiehautettu vesi risottoon.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat