Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Omenainen possukastike ja juuresmuusi

45 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 15 min
18.2.2013
Reseptin ainekset
4 annosta
400 g
porsaanlihasuikaleita
1 kpl
sipulia
2 kpl
valkosipulinkynttä
2 tl
tuoretta inkivääriä (raastettuna)
1/2 tl
kanelia
1/2 tl
suolaa
1 dl
omenasosetta
1 dl
vettä
1/3 kpl
purjoa
1 kpl
omenaa (punainen)
Juuresmuusi
10 kpl
perunaa
1/4 kpl
juuriselleriä
1 kpl
palsternakkaa
1 kpl
porkkanaa
3/4 tl
suolaa
2 dl
kevytmaitoa

Ruskista lihat pannulla. Jos liha on vähärasvaista lisää nokare voita tai margariinia.

Kuori ja hienonna sipulit.

Lisää pannulle sipulit, mausteet, omenasose ja tarvittaessa vesi. Anna hautua hiljaa poreillen.

Pese ja kuori juuresmuusin kasvikset. Leikkaa ne muutamaan osaan, niin kypsyminen nopeutuu.

Nosta kasvikset kattilaan ja lisää vettä sen verran että peittyvät. Lisää suola. Keitä, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Kasvisten kiehuessa paloittele halkaistu, huuhdeltu purjo. Pese omena ja poista siemenet. Paloitte omena noin sentin kuutioiksi. Lisää purjot ja omenanpalat kastikkeeseen ja anna hautua muusin tekoaika.

Kaada muusijuureksista vesi pois. Hienonna juurekset survimella tai sähkövatkaimella. Lisää kuumennettua maitoa vähän kerrallaan, kunnes sose on sopivan sakeaa.

Tarjoa juuresmuusi omenaisen possukastikkeen kanssa.

*Jos kaapissasi lojuu Römmertopf-savipata, sopii se tämän ruoan valmistukseen erinomaisesti.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeemme tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt