Maku

Omenainen possukastike ja juuresmuusi

45 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
15 min
MU
GL
3
0
Julkaistu: 18.2.2013


Ainekset (4 annosta)

  • 400 gporsaanlihasuikaleita
  • 1 kplsipulia
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 2 tltuoretta inkivääriä (raastettuna)
  • 1/2 tlkanelia
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1 dlomenasosetta
  • 1 dlvettä
  • 1/3 kplpurjoa
  • 1 kplomenaa (punainen)

Juuresmuusi

  • 10 kplperunaa
  • 1/4 kpljuuriselleriä
  • 1 kplpalsternakkaa
  • 1 kplporkkanaa
  • 3/4 tlsuolaa
  • 2 dlkevytmaitoa
Tulosta

Ruskista lihat pannulla. Jos liha on vähärasvaista lisää nokare voita tai margariinia.

Kuori ja hienonna sipulit.

Lisää pannulle sipulit, mausteet, omenasose ja tarvittaessa vesi. Anna hautua hiljaa poreillen.

Pese ja kuori juuresmuusin kasvikset. Leikkaa ne muutamaan osaan, niin kypsyminen nopeutuu.

Nosta kasvikset kattilaan ja lisää vettä sen verran että peittyvät. Lisää suola. Keitä, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Kasvisten kiehuessa paloittele halkaistu, huuhdeltu purjo. Pese omena ja poista siemenet. Paloitte omena noin sentin kuutioiksi. Lisää purjot ja omenanpalat kastikkeeseen ja anna hautua muusin tekoaika.

Kaada muusijuureksista vesi pois. Hienonna juurekset survimella tai sähkövatkaimella. Lisää kuumennettua maitoa vähän kerrallaan, kunnes sose on sopivan sakeaa.

Tarjoa juuresmuusi omenaisen possukastikkeen kanssa.

*Jos kaapissasi lojuu Römmertopf-savipata, sopii se tämän ruoan valmistukseen erinomaisesti.

MITÄ PIDIT?
3
Kommentoi »