Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Omenainen marsipaanikakku

7 h 15 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 6 h 30 min
6.7.2005
Reseptin ainekset
16 palaa
Pohja
4 kpl
munaa
1 1/2 dl
sokeria
1 dl
vehnäjauhoja
1 dl
ohratärkkelystä
1 tl
leivinjauhetta
Täyte
1 1/2 dl
omenasosetta
200 g
tuorejuustoa
1/2 dl
sokeria
1 rkl
vaniljasokeria
1/2 tl
kanelia
1 rkl
sitruunamehua
2 dl
kuohukermaa
Kostutus
1 dl
kevytmaitoa
1 rkl
vaniljasokeria
Päälle
2 dl
omenahilloa
250 g
marsipaania

Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Siivilöi joukkoon keskenään sekoitetut kuiva-aineet ja kääntele varovasti sekoitellen.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun 3 litran vetoiseen kakkuvuokaan. Paista uunissa 175 asteessa noin 30 minuuttia.

Valmista täyte. Sekoita omenasoseeseen tuorejuusto, sokerit, kaneli ja sitruunamehu. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele täytteen joukkoon.

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta pohjat vanilliinisokerilla maustetulla maidolla. Levitä väleihin täytettä. Peitä kakku kelmulla tai foliolla. Anna täytetyn kakun vetäytyä kylmässä vähintään 6 tuntia.

Sivele kakku ja reunat omenahillolla.

Kauli marsipaani pyöreäksi levyksi. Nosta marsipaanilevy löyhästi kaulimen ympärille ja avaa se kakun päällä. Painele marsipaani muotoillen kakun laidoille. Siisti kakun reunat leikkaamalla ylimääräinen marsipaani pois.

Muotoile jäljelle jääneestä marsipaanista koristeita kakun päälle. Säilytä kylmässä tarjoiluun asti.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt