


Omenainen marsipaanikakku
Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Siivilöi joukkoon keskenään sekoitetut kuiva-aineet ja kääntele varovasti sekoitellen.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun 3 litran vetoiseen kakkuvuokaan. Paista uunissa 175 asteessa noin 30 minuuttia.
Valmista täyte. Sekoita omenasoseeseen tuorejuusto, sokerit, kaneli ja sitruunamehu. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele täytteen joukkoon.
Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta pohjat vanilliinisokerilla maustetulla maidolla. Levitä väleihin täytettä. Peitä kakku kelmulla tai foliolla. Anna täytetyn kakun vetäytyä kylmässä vähintään 6 tuntia.
Sivele kakku ja reunat omenahillolla.
Kauli marsipaani pyöreäksi levyksi. Nosta marsipaanilevy löyhästi kaulimen ympärille ja avaa se kakun päällä. Painele marsipaani muotoillen kakun laidoille. Siisti kakun reunat leikkaamalla ylimääräinen marsipaani pois.
Muotoile jäljelle jääneestä marsipaanista koristeita kakun päälle. Säilytä kylmässä tarjoiluun asti.