3,4(9)
Uunivuoallinen juustoista lohtua – omena ja pekoni höystävät mac & cheesesta entistäkin makoisamman
40 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 20 min
Amerikkalainen lohturuokien klassikko mac & cheese höystetään nyt raikkaalla omenalla ja suolaisella pekonilla. Mehevä juustomakaronivuoka maistuu entistäkin herkullisemmalta!
Julkaistu 8.2.2021
Maku
Reseptin ainekset 8 annosta
500 gpastaa
1 pkt (150 g) pekonia
2sipulia
2valkosipulinkynttä
2hapokasta omenaa
3 rklvoita
3 rklvehnäjauhoja
8 dlmaitoa
200 gcheddarjuustoa
1 rkldijonsinappia
½ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
2 dl pankojauhoja tai korppujauhoja
2 rkltuoretta timjamia

Mac & cheese omenalla ja pekonilla valmistuu näin:

  1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä lähes kypsäksi. Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä.
  2. Hienonna pekoni. Kuori ja kuutioi sipuli. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Pese ja kuutioi omenat.
  3. Ruskista pekoni pannulla. Lisää joukkoon sipulit ja paista noin 5 minuuttia. Lisää joukkoon omenat ja paista vielä pari minuuttia.
  4. Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon vehnäjauhot. Lisää maito koko ajan sekoittaen ja kuumenna kiehuvaksi.
  5. Raasta juusto ja sekoita siitä reilu puolet maitokastikkeen joukkoon. Anna sulaa kunnolla. Mausta sinapilla, suolalla ja pippurilla.
  6. Sekoita pasta, pekoni-omenaseos ja juustokastike uunivuoassa. Ripottele pinnalle loppu juustoraaste sekä pankojauho.
  7. Paista 220-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Viimeistele tuoreella timjamilla.

Vinkki!

Kasvisversio valmistuu korvaamalla pekoni vegepekonilla tai raastetulla savutofulla.

Kommentoi »