Uunivuoallinen juustoista lohtua – omena ja pekoni höystävät mac & cheesesta entistäkin makoisamman
40 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
20 minAmerikkalainen lohturuokien klassikko mac & cheese höystetään nyt raikkaalla omenalla ja suolaisella pekonilla. Mehevä juustomakaronivuoka maistuu entistäkin herkullisemmalta!
2.7
Teksti
Julkaistu: 8.2.2021

Uunivuoallinen juustoista lohtua – omena ja pekoni höystävät mac & cheesesta entistäkin makoisamman
Ainekset (8 annosta)
- 500 gpastaa
- 1 pkt (150 g) pekonia
- 2sipulia
- 2valkosipulinkynttä
- 2hapokasta omenaa
- 3 rklvoita
- 3 rklvehnäjauhoja
- 8 dlmaitoa
- 200 gcheddarjuustoa
- 1 rkldijonsinappia
- ½ tl suolaa
- ¼ tl mustapippuria
- 2 dl pankojauhoja tai korppujauhoja
- 2 rkltuoretta timjamia
Mac & cheese omenalla ja pekonilla valmistuu näin:
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä lähes kypsäksi. Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä.
- Hienonna pekoni. Kuori ja kuutioi sipuli. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Pese ja kuutioi omenat.
- Ruskista pekoni pannulla. Lisää joukkoon sipulit ja paista noin 5 minuuttia. Lisää joukkoon omenat ja paista vielä pari minuuttia.
- Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon vehnäjauhot. Lisää maito koko ajan sekoittaen ja kuumenna kiehuvaksi.
- Raasta juusto ja sekoita siitä reilu puolet maitokastikkeen joukkoon. Anna sulaa kunnolla. Mausta sinapilla, suolalla ja pippurilla.
- Sekoita pasta, pekoni-omenaseos ja juustokastike uunivuoassa. Ripottele pinnalle loppu juustoraaste sekä pankojauho.
- Paista 220-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Viimeistele tuoreella timjamilla.
Vinkki!
Kasvisversio valmistuu korvaamalla pekoni vegepekonilla tai raastetulla savutofulla.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
2.67