Uunivuoallinen juustoista lohtua – omena ja pekoni höystävät mac & cheesesta entistäkin makoisamman
40 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 20 min
Amerikkalainen lohturuokien klassikko mac & cheese höystetään nyt raikkaalla omenalla ja suolaisella pekonilla. Mehevä juustomakaronivuoka maistuu entistäkin herkullisemmalta!

Reseptin ainekset 8 annosta
500 gpastaa
1 pkt (150 g) pekonia
2sipulia
2valkosipulinkynttä
2hapokasta omenaa
3 rklvoita
3 rklvehnäjauhoja
8 dlmaitoa
200 gcheddarjuustoa
1 rkldijonsinappia
½ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
2 dl pankojauhoja tai korppujauhoja
2 rkltuoretta timjamia
Mac & cheese omenalla ja pekonilla valmistuu näin:
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä lähes kypsäksi. Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä.
- Hienonna pekoni. Kuori ja kuutioi sipuli. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Pese ja kuutioi omenat.
- Ruskista pekoni pannulla. Lisää joukkoon sipulit ja paista noin 5 minuuttia. Lisää joukkoon omenat ja paista vielä pari minuuttia.
- Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon vehnäjauhot. Lisää maito koko ajan sekoittaen ja kuumenna kiehuvaksi.
- Raasta juusto ja sekoita siitä reilu puolet maitokastikkeen joukkoon. Anna sulaa kunnolla. Mausta sinapilla, suolalla ja pippurilla.
- Sekoita pasta, pekoni-omenaseos ja juustokastike uunivuoassa. Ripottele pinnalle loppu juustoraaste sekä pankojauho.
- Paista 220-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Viimeistele tuoreella timjamilla.
Vinkki!
Kasvisversio valmistuu korvaamalla pekoni vegepekonilla tai raastetulla savutofulla.