Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Uunivuoallinen juustoista lohtua – omena ja pekoni höystävät mac & cheesesta entistäkin makoisamman

40 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 20 min

Amerikkalainen lohturuokien klassikko mac & cheese höystetään nyt raikkaalla omenalla ja suolaisella pekonilla. Mehevä juustomakaronivuoka maistuu entistäkin herkullisemmalta!

8.2.2021
Reseptin ainekset
8 annosta
500 g
pastaa
1 pkt (150 g)
pekonia
2
sipulia
2
valkosipulinkynttä
2
hapokasta omenaa
3 rkl
voita
3 rkl
vehnäjauhoja
8 dl
maitoa
200 g
cheddarjuustoa
1 rkl
dijonsinappia
½ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
2 dl
pankojauhoja tai korppujauhoja
2 rkl
tuoretta timjamia

Mac & cheese omenalla ja pekonilla valmistuu näin:

  1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä lähes kypsäksi. Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä.
  2. Hienonna pekoni. Kuori ja kuutioi sipuli. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Pese ja kuutioi omenat.
  3. Ruskista pekoni pannulla. Lisää joukkoon sipulit ja paista noin 5 minuuttia. Lisää joukkoon omenat ja paista vielä pari minuuttia.
  4. Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon vehnäjauhot. Lisää maito koko ajan sekoittaen ja kuumenna kiehuvaksi.
  5. Raasta juusto ja sekoita siitä reilu puolet maitokastikkeen joukkoon. Anna sulaa kunnolla. Mausta sinapilla, suolalla ja pippurilla.
  6. Sekoita pasta, pekoni-omenaseos ja juustokastike uunivuoassa. Ripottele pinnalle loppu juustoraaste sekä pankojauho.
  7. Paista 220-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Viimeistele tuoreella timjamilla.

Vinkki!

Kasvisversio valmistuu korvaamalla pekoni vegepekonilla tai raastetulla savutofulla.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt