Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Omenainen lohipasta singahtaa suosikiksi – herkullisuuden salaisuus on yllättävä mauste

30 min

Omenainen lohipasta saa sopivasti mausteisuutta ja kauniin keltaisen värin currysta. Rapea leipämuru kruunaa pasta-annoksen parmesaanin tyyliin. Ota resepti talteen!

6.9.2023
Reseptin ainekset
4 annosta
2
salottisipulia
2
valkosipulinkynttä
1
punainen chili
2 rkl
rypsi- tai oliiviöljyä
1 rkl
currya
2 dl
ruoka- tai kuohukermaa
3
pientä hapanta omenaa
400 g
spagettia tai tagliatellea
200 g
kylmäsavulohta
1 rkl
sitruunanmehua
½−1 dl
pastan keitinvettä
1
valkosipulinkynsi
100 g
vaaleaa leipää (kuivahtanutta)
2 rkl
oliiviöljyä
½ tl
suolaa
⅓ tl
mustapippuria
½
sitruunan kuoriraaste
2 rkl
tilliä tai lehtipersiljaa

Omenainen lohipasta – ohje:

  1. Tee ensin leipämuru. Laita kuorittu valkosipulinkynsi teholeikkuriin tai blenderiin. Lisää leipäpalat, suola ja pippuri ja anna koneen käydä, kunnes leipä on tasaista murua.
  2. Paista muruseos öljyssä paistinpannulla kullanruskeaksi. Raasta sitruunankuori ja hienonna tilli tai lehtipersilja muruihin.
  3. Kuori ja hienonna sipulit. Halkaise chili, poista siemenet ja kalvot. Leikkaa chili pieniksi paloiksi. Leikkaa omenat kuutioiksi tai lohkoiksi, kotimaiset voi käyttää kuorineen.
  4. Kuullota sipulit öljyssä pehmeiksi yhdessä curryn kanssa. Lisää chili, omenakuutiot ja kerma. Keitä pari minuuttia ja siirrä sivuun.
  5. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä kypsäksi. Ota 1 dl keitinvettä talteen.
  6. Leikkaa lohi paloiksi. Kuumenna kastike. Sekoita lohipalat ja pasta kastikkeeseen. Lisää sitruunanmehu ja tarvittaessa hiukan keitinvettä. Viimeistele pasta-annos tuoreilla yrteillä ja leipämurulla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt