


Omenainen lohipasta singahtaa suosikiksi – herkullisuuden salaisuus on yllättävä mauste
30 min
Omenainen lohipasta saa sopivasti mausteisuutta ja kauniin keltaisen värin currysta. Rapea leipämuru kruunaa pasta-annoksen parmesaanin tyyliin. Ota resepti talteen!
Reseptin ainekset
4 annosta
2
salottisipulia
2
valkosipulinkynttä
1
punainen chili
2 rkl
rypsi- tai oliiviöljyä
1 rkl
currya
2 dl
ruoka- tai kuohukermaa
3
pientä hapanta omenaa
400 g
spagettia tai tagliatellea
200 g
kylmäsavulohta
1 rkl
sitruunanmehua
½−1 dl
pastan keitinvettä
1
valkosipulinkynsi
100 g
vaaleaa leipää (kuivahtanutta)
2 rkl
oliiviöljyä
½ tl
suolaa
⅓ tl
mustapippuria
½
sitruunan kuoriraaste
2 rkl
tilliä tai lehtipersiljaa
Omenainen lohipasta – ohje:
- Tee ensin leipämuru. Laita kuorittu valkosipulinkynsi teholeikkuriin tai blenderiin. Lisää leipäpalat, suola ja pippuri ja anna koneen käydä, kunnes leipä on tasaista murua.
- Paista muruseos öljyssä paistinpannulla kullanruskeaksi. Raasta sitruunankuori ja hienonna tilli tai lehtipersilja muruihin.
- Kuori ja hienonna sipulit. Halkaise chili, poista siemenet ja kalvot. Leikkaa chili pieniksi paloiksi. Leikkaa omenat kuutioiksi tai lohkoiksi, kotimaiset voi käyttää kuorineen.
- Kuullota sipulit öljyssä pehmeiksi yhdessä curryn kanssa. Lisää chili, omenakuutiot ja kerma. Keitä pari minuuttia ja siirrä sivuun.
- Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä kypsäksi. Ota 1 dl keitinvettä talteen.
- Leikkaa lohi paloiksi. Kuumenna kastike. Sekoita lohipalat ja pasta kastikkeeseen. Lisää sitruunanmehu ja tarvittaessa hiukan keitinvettä. Viimeistele pasta-annos tuoreilla yrteillä ja leipämurulla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat