Maku

Omenablondiet – syksyn makein omenaleivonnainen

50 min
3.67
0

Raikkaan omenaiset ja makean valkosuklaiset blondiet saavat jäädä sisältä hieman tahmeaksi. Se tekee rakenteesta vastustamattoman. Sekoittamalla valmistuva taikina tehdään kätevästi kattilassa.
Tulosta
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (25 palaa)

  • 100 gvoita
  • 1 dlmaapähkinävoita
  • 2 ½ dlfariinisokeria
  • ½ dlrypsiöljyä
  • 3munaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1 tljauhettua inkivääriä
  • ¼ tlsuolaa
  • 3 dlomenaa (kuutioituna)
  • 200 gvalkosuklaata (rouhittuna)

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN30 min

Omenablondiet valmistuvat näin:

  1. Sulata voi ja maapähkinävoi kattilassa. Lisää fariinisokeri ja öljy. Sekoita tasaiseksi.
  2. Ota kattila pois levyltä ja anna jäähtyä hetki.
  3. Lisää munat ja keskenään sekoitetut kuivat aineet.
  4. Kuori ja kuutioi omenat.
  5. Lisää omenakuutiot ja valkosuklaarouhe taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
  6. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun neliön- tai suorakaiteen muotoiseen vuokaan (noin 20 cm x 20 cm tai noin 15 cm x 25 cm).
  7. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai kunnes taikina on pinnalta kypsää ja omenablondiet saavat kauniin värin.

Blondiet ovat suklaisten brownieiden vaalea versio. Taikina on niin valkosuklaista, että herkku kannattaa tarjota pieninä annospaloina.

MITÄ PIDIT?
3.67