Maku

Omena-sinihomejuustostruudeli

1 h 10 min
5
0

Omena-sinihomejuustostruudeli

MU
0
5
Suolaisenmakea omena-sinihomejuustostruudeli valmistuu näppärästi valmiista filotaikinasta. Omenoiden, sinihomejuuston ja pähkinöiden hurmaava yhdistelmä vie kielen!
Teksti Susanna Katajisto
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 225 gfilotaikinaa (pakaste) (1/2 pakettia, Kanaki)
  • 75 gvoita (sulatettuna)

Täyte

  • 5 kplomenaa (kuutioituna)
  • 1 dlsiirappia (vaaleaa)
  • 150 gsinihomejuustoa (rasvaa 30 %) (murua)
  • 100 gsaksanpähkinöitä (rouhittuna)

Pinnalle

  • 2 rklsiirappia (vaaleaa)
  • 2 rklsaksanpähkinöitä

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN30 min

Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Ota erilleen tarvittavat 6 taikinalevyä, peitä tarvittaessa kelmulla. Kääri loput taikinalevyt takaisin rullalle ja pakkaa ne tiiviisti. Ne säilyvät käyttökelpoisina jääkaapissa noin viikon ajan. Käsittele taikina nopeasti, ettei se pääse kuivumaan.

Levitä yksi taikinalevy pöydälle ja sivele se voisulalla. Nosta päälle arkki ja sivele voilla. Tee samoin vielä kolmas kerros.

Leikkaa omenat kuutioiksi ja sekoita joukkoon siirappi.

Ripottele taikinalevylle puolet omenoista, juustosta ja pähkinöistä. Kääri levy rullalle. Nosta se voideltuun, pyöreään uunivuokaan ja asettele myötäilemään vuoan reunaa.

Valmista toinen kolmikerroksinen rulla samoin. Täytä vuoka asettelemalla rulla keskiosaan. Voitele struudelin pinta lopulla voilla.

Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Valuta päälle siirappia ohuena nauhana ja viimeistele pähkinöillä.

Tarjoa hieman jäähtyneenä.

Vinkki!

Voit valmistaa tortun paistamista vaille valmiiksi jo hyvissä ajoin. Muista käsitellä taikina ripeästi, ettei se pääse kuivumaan.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä