Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Omena-sinihomejuustostruudeli

1 h 10 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 30 min

Suolaisenmakea omena-sinihomejuustostruudeli valmistuu näppärästi valmiista filotaikinasta. Omenoiden, sinihomejuuston ja pähkinöiden hurmaava yhdistelmä vie kielen!

7.10.2015
Reseptin ainekset
8 annosta
225 g
filotaikinaa (pakaste) (1/2 pakettia, Kanaki)
75 g
voita (sulatettuna)
Täyte
5 kpl
omenaa (kuutioituna)
1 dl
siirappia (vaaleaa)
150 g
sinihomejuustoa (rasvaa 30 %) (murua)
100 g
saksanpähkinöitä (rouhittuna)
Pinnalle
2 rkl
siirappia (vaaleaa)
2 rkl
saksanpähkinöitä

Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Ota erilleen tarvittavat 6 taikinalevyä, peitä tarvittaessa kelmulla. Kääri loput taikinalevyt takaisin rullalle ja pakkaa ne tiiviisti. Ne säilyvät käyttökelpoisina jääkaapissa noin viikon ajan. Käsittele taikina nopeasti, ettei se pääse kuivumaan.

Levitä yksi taikinalevy pöydälle ja sivele se voisulalla. Nosta päälle arkki ja sivele voilla. Tee samoin vielä kolmas kerros.

Leikkaa omenat kuutioiksi ja sekoita joukkoon siirappi.

Ripottele taikinalevylle puolet omenoista, juustosta ja pähkinöistä. Kääri levy rullalle. Nosta se voideltuun, pyöreään uunivuokaan ja asettele myötäilemään vuoan reunaa.

Valmista toinen kolmikerroksinen rulla samoin. Täytä vuoka asettelemalla rulla keskiosaan. Voitele struudelin pinta lopulla voilla.

Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Valuta päälle siirappia ohuena nauhana ja viimeistele pähkinöillä.

Tarjoa hieman jäähtyneenä.

Voit valmistaa tortun paistamista vaille valmiiksi jo hyvissä ajoin. Muista käsitellä taikina ripeästi, ettei se pääse kuivumaan.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt