


Syysherkku
Omena-ruispaistos – syksyn ihanimmassa paistoksessa hapahkot omenat upotetaan rapean ruismurun alle
1 h 0 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 45 min
Fariinisokeria, kardemummaa ja ruishiutaleita. Muun muassa näistä aineksista syntyy omenoiden ylle ah niin herkullinen ruiscrumble.
Reseptin ainekset
6 annosta
500 g
hapahkoja omenoita
1–2 rkl
sokeria omenoiden happamuuden mukaan
1 tl
kanelia
Ruiscrumble
100 g
voita
1 dl
fariinisokeria
3 dl
ruishiutaleita
1 dl
vehnäjauhoja
½ tl
leivinjauhetta
½ tl
kardemummaa
Lisäksi
voita vuoan voiteluun
Omena-ruispaistos – ohje:
- Huuhtele omenat. Kuori omenat tarvittaessa ja leikkaa ne paloiksi, poista siemenkota. Kotimaiset omenat voit käyttää kuorineen.
- Sekoita sokeri ja kaneli omenoihin. Voitele uunivuoka ja kumoa omenat vuokaan.
- Tee crumble. Sulata voi kulhossa. Mittaa loput aineet kulhoon ja sekoita. Levitä ruiscrumble tasaisesti omenalohkojen päälle.
- Paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 45 minuuttia. Tarjoa vähän jäähtyneenä vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat