Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Syysherkku

Omena-ruispaistos – syksyn ihanimmassa paistoksessa hapahkot omenat upotetaan rapean ruismurun alle

1 h 0 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 45 min

Fariinisokeria, kardemummaa ja ruishiutaleita. Muun muassa näistä aineksista syntyy omenoiden ylle ah niin herkullinen ruiscrumble.

20.8.2024
Reseptin ainekset
6 annosta
500 g
hapahkoja omenoita
1–2 rkl
sokeria omenoiden happamuuden mukaan
1 tl
kanelia
Ruiscrumble
100 g
voita
1 dl
fariinisokeria
3 dl
ruishiutaleita
1 dl
vehnäjauhoja
½ tl
leivinjauhetta
½ tl
kardemummaa
Lisäksi
voita vuoan voiteluun

Omena-ruispaistos – ohje:

  1. Huuhtele omenat. Kuori omenat tarvittaessa ja leikkaa ne paloiksi, poista siemenkota. Kotimaiset omenat voit käyttää kuorineen.
  2. Sekoita sokeri ja kaneli omenoihin. Voitele uunivuoka ja kumoa omenat vuokaan.
  3. Tee crumble. Sulata voi kulhossa. Mittaa loput aineet kulhoon ja sekoita. Levitä ruiscrumble tasaisesti omenalohkojen päälle.
  4. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 45 minuuttia. Tarjoa vähän jäähtyneenä vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt