3,9(144)
Omena-rahkapiirakka – juuri sopivasti hapan ja makea
Kasvis
45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 30 min
Omena-rahkapiirakka on juuri sopivan makea ja raikas, mutta tyydyttää silti helposti herkkuhampaan kolotuksen. Happamanmakean piirakan kaveriksi sopii hyvin vaniljakastike tai pallo vaniljajäätelöä.
20.8.2015
 |
Kotivinkki
Reseptin ainekset
10 palaa
4 dlvehnäjauhoja
2 dlsokeria
1 ⅓ tlleivinjauhetta
75 gmargariinia
1kananmuna
1 dlpiimää
Täyte
2 dlrahkaa
½ dlsokeria
2kananmunaa
1 tlvaniljasokeria
1 tlkanelia
400 gomenapaloja (hapan lajike)

Omena-rahkapiirakka – ohje:

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää sulatettu margariini. Ota taikinasta ⅓ talteen. Lisää lopun taikinan sekaan kananmuna ja piimä. Levitä taikina pyöreän piirakkavuoan (halkaisija 23 cm) pohjalle ja reunoille.
  2. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada täyte taikinan päälle. Ripottele päälle talteen otettu taikinamuru.
  3. Paista omena-rahkapiirakkaa uunin keskitasolla 200 asteessa 30 minuuttia. Tarjoile!

Kokeilitko reseptiä? Kerro alla kommenteissa, mitä tykkäsit!

2 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo