Kotivinkki

Omena-rahkapiirakka

45 min
2.3
2

Omena-rahkapiirakka

Rahka tuo täyteläisyyttä happamanmakeaan omenapiirakkaan.
Teksti Juulia Reinikka
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 palaa)

  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 2 dlsokeria
  • 1 ⅓ tlleivinjauhetta
  • 75 gmargariinia
  • 1kananmuna
  • 1 dlpiimää

Täyte

  • 2 dlrahkaa
  • ½ dlsokeria
  • 2kananmunaa
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1 tlkanelia
  • 400 gomenapaloja (hapan lajike)

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN30 min

1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää sulatettu margariini. Ota taikinasta ⅓ talteen. Lisää lopun taikinan sekaan kananmuna ja piimä. Levitä taikina pyöreän piirakkavuoan (halkaisija 23 cm) pohjalle ja reunoille.
 

2. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada täyte taikinan päälle. Ripottele päälle talteen otettu taikinamuru. Paista omena-rahkapiirakkaa uunin keskitasolla 200 asteessa 30 minuuttia.

Suosittelemme myös näitä!

Maailman helpoin omenapiirakka

Karamelliomenahillo uunissa

MITÄ PIDIT?
2.3
Katso myös nämä