Omena-rahkapiirakka – juuri sopivasti hapan ja makea
45 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
30 minOmena-rahkapiirakka on juuri sopivan makea ja raikas, mutta tyydyttää silti helposti herkkuhampaan kolotuksen. Happamanmakean piirakan kaveriksi sopii hyvin vaniljakastike tai pallo vaniljajäätelöä.
KA
3.9
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 20.8.2015

Omena-rahkapiirakka – juuri sopivasti hapan ja makea
Reseptin ainekset (10 palaa)
- 4 dlvehnäjauhoja
- 2 dlsokeria
- 1 ⅓ tlleivinjauhetta
- 75 gmargariinia
- 1kananmuna
- 1 dlpiimää
Täyte
- 2 dlrahkaa
- ½ dlsokeria
- 2kananmunaa
- 1 tlvaniljasokeria
- 1 tlkanelia
- 400 gomenapaloja (hapan lajike)
Omena-rahkapiirakka valmistuu näin:
- Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää sulatettu margariini. Ota taikinasta ⅓ talteen. Lisää lopun taikinan sekaan kananmuna ja piimä. Levitä taikina pyöreän piirakkavuoan (halkaisija 23 cm) pohjalle ja reunoille.
- Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada täyte taikinan päälle. Ripottele päälle talteen otettu taikinamuru.
- Paista omena-rahkapiirakkaa uunin keskitasolla 200 asteessa 30 minuuttia. Tarjoile!

Amerikkalainen omenapiirakka – Amerikan suosituin klassikkoleivonnainen hurmaa sinutkin
Maku

Paras omenapiirakka – satokauden mehevin herkku täynnä makua
Maku

Nopea omenapiirakka – täydellinen resepti äkilliseen makeannälkään tai yllätysvieraiden varalle
Kotivinkki

Omenapiirakka – rakastettu klassikko täynnä makua
Maku

Normandialainen omenapiirakka – ranskalaisklassikko saa hurmaavan makunsa calvadoksesta
Maku

Tarte tatin
Maku

Tofu-omenapiiras – mehevä herkku, joka valmistuu ilman maitotuotteita
Maku

Omena-juustokakkupalat – herkku, joka yhdistää omenapiirakan ja juustokakun parhaat puolet
Maku