Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Omena-rahkapiirakka – juuri sopivasti hapan ja makea

45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 30 min

Omena-rahkapiirakka on juuri sopivan makea ja raikas, mutta tyydyttää silti helposti herkkuhampaan kolotuksen. Happamanmakean piirakan kaveriksi sopii hyvin vaniljakastike tai pallo vaniljajäätelöä.

20.8.2015
Reseptin ainekset
10 palaa
4 dl
vehnäjauhoja
2 dl
sokeria
1 ⅓ tl
leivinjauhetta
75 g
margariinia
1
kananmuna
1 dl
piimää
Täyte
2 dl
rahkaa
½ dl
sokeria
2
kananmunaa
1 tl
vaniljasokeria
1 tl
kanelia
400 g
omenapaloja (hapan lajike)

Omena-rahkapiirakka – ohje:

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää sulatettu margariini. Ota taikinasta ⅓ talteen. Lisää lopun taikinan sekaan kananmuna ja piimä. Levitä taikina pyöreän piirakkavuoan (halkaisija 23 cm) pohjalle ja reunoille.
  2. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada täyte taikinan päälle. Ripottele päälle talteen otettu taikinamuru.
  3. Paista omena-rahkapiirakkaa uunin keskitasolla 200 asteessa 30 minuuttia. Tarjoile!

Kokeilitko reseptiä? Kerro alla kommenteissa, mitä tykkäsit!

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt