Ruoka
Kotivinkki

Omena-rahkapiirakka – juuri sopivasti hapan ja makea

45 min
2.5
2

Omena-rahkapiirakka – juuri sopivasti hapan ja makea

KA
2
2.5
Teksti Juulia Reinikka
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos
Omena-rahkapiirakka on juuri sopivan makea ja raikas, mutta tyydyttää silti helposti herkkuhampaan kolotuksen. Happamanmakean piirakan kaveriksi sopii hyvin vaniljakastike tai pallo vaniljajäätelöä.

Ainekset (10 palaa)

  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 2 dlsokeria
  • 1 ⅓ tlleivinjauhetta
  • 75 gmargariinia
  • 1kananmuna
  • 1 dlpiimää

Täyte

  • 2 dlrahkaa
  • ½ dlsokeria
  • 2kananmunaa
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1 tlkanelia
  • 400 gomenapaloja (hapan lajike)

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN30 min

Omena-rahkapiirakka valmistuu näin:

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää sulatettu margariini. Ota taikinasta ⅓ talteen. Lisää lopun taikinan sekaan kananmuna ja piimä. Levitä taikina pyöreän piirakkavuoan (halkaisija 23 cm) pohjalle ja reunoille.
  2. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada täyte taikinan päälle. Ripottele päälle talteen otettu taikinamuru.
  3. Paista omena-rahkapiirakkaa uunin keskitasolla 200 asteessa 30 minuuttia. Tarjoile!
MITÄ PIDIT?
2.5