Kotivinkki

Omena-rahkapiirakka – juuri sopivasti hapan ja makea

45 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
30 min
Omena-rahkapiirakka on juuri sopivan makea ja raikas, mutta tyydyttää silti helposti herkkuhampaan kolotuksen. Happamanmakean piirakan kaveriksi sopii hyvin vaniljakastike tai pallo vaniljajäätelöä.
KA
3.9
2
Julkaistu: 20.8.2015


Ainekset (10 palaa)

  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 2 dlsokeria
  • 1 ⅓ tlleivinjauhetta
  • 75 gmargariinia
  • 1kananmuna
  • 1 dlpiimää

Täyte

  • 2 dlrahkaa
  • ½ dlsokeria
  • 2kananmunaa
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1 tlkanelia
  • 400 gomenapaloja (hapan lajike)
Tulosta

Omena-rahkapiirakka valmistuu näin:

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää sulatettu margariini. Ota taikinasta ⅓ talteen. Lisää lopun taikinan sekaan kananmuna ja piimä. Levitä taikina pyöreän piirakkavuoan (halkaisija 23 cm) pohjalle ja reunoille.
  2. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada täyte taikinan päälle. Ripottele päälle talteen otettu taikinamuru.
  3. Paista omena-rahkapiirakkaa uunin keskitasolla 200 asteessa 30 minuuttia. Tarjoile!
2 kommenttia