


Omena-rahkapiirakka – juuri sopivasti hapan ja makea
45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 30 min
Omena-rahkapiirakka on juuri sopivan makea ja raikas, mutta tyydyttää silti helposti herkkuhampaan kolotuksen. Happamanmakean piirakan kaveriksi sopii hyvin vaniljakastike tai pallo vaniljajäätelöä.
Reseptin ainekset
10 palaa
4 dl
vehnäjauhoja
2 dl
sokeria
1 ⅓ tl
leivinjauhetta
75 g
margariinia
1
kananmuna
1 dl
piimää
Täyte
2 dl
rahkaa
½ dl
sokeria
2
kananmunaa
1 tl
vaniljasokeria
1 tl
kanelia
400 g
omenapaloja (hapan lajike)
Omena-rahkapiirakka – ohje:
- Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää sulatettu margariini. Ota taikinasta ⅓ talteen. Lisää lopun taikinan sekaan kananmuna ja piimä. Levitä taikina pyöreän piirakkavuoan (halkaisija 23 cm) pohjalle ja reunoille.
- Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada täyte taikinan päälle. Ripottele päälle talteen otettu taikinamuru.
- Paista omena-rahkapiirakkaa uunin keskitasolla 200 asteessa 30 minuuttia. Tarjoile!
Kokeilitko reseptiä? Kerro alla kommenteissa, mitä tykkäsit!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat