Maku

Omena-puolukkapiirakka

50 min
4.3
7

Omena-puolukkapiirakka

Teksti Susanna Katajisto
Kuvat Uzi Varon
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 4 kplmunaa
  • 2 dlsokeria
  • 2 tlvanilliinisokeria
  • 2 dlkermaviiliä
  • 1 dlvoita (sulatettuna)
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1 tlkanelia
  • 1 tlinkivääriä

Päälle

  • 4 kplomenaa
  • 2 dlpuolukoita
  • 2 rklsokeria
  • 1/2 tlkanelia

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN25 min

Vatkaa munat, sokeri ja vanilliinisokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon kermaviili tai jogurtti sekä sulatettu ja jäähdytetty rasva. Sekoita vehnäjauhojen joukkoon leivinjauhe, kaneli ja inkivääri. Yhdistä jauhoseos siivilän läpi muna-sokeriseokseen ja sekoita ne nopeasti keskenään. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun ja levitä tasaiseksi.

Pese omenat, poista siemenkodat ja paloittele ohuiksi lohkoiksi. Lado pohjan päälle omenalohkot. Ripottele pinnalle puolukoita sekä sokeria ja kanelia.

Kypsennä omena-puolukkapiirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 20–25 minuuttia.

Tarjoa omena-puolukkapiirakan kera vaniljakastiketta.

•Perusmakua voi muuntaa jättämällä kanelin ja inkiväärin pois. Päälle sopivat hyvin myös raparperi, muut hedelmät ja marjat.

•Pakasta tähteeksi jäänyt omena-puolukkapiirakka annospaloina. Mehevät piirakkapalat on helppo sulattaa päiväkahville tai ilahduttamaan yllätysvieraita.

•Keliaakikolle sopivan piirakan leivot vaihtamalla taikinaan vehnäjauhoja vastaavan määrän gluteenitonta jauhoseosta.

MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä