Omena-puolukkakukko – ihanan rapea eikä yhtään liian makea!
1 h 25 min
{
Aktiivinen
25 minPassiivinen
1 h Omena-puolukkakukko herkullinen ja hapokas jälkiruoka. Rapea ruiskuori kätkee sisäänsä juuri sopivan makean omena-puolukkatäytteen. Tarjoile vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa ja nauti!
KA
3.7
Kuvat
Julkaistu 30.8.2018

Omena-puolukkakukko – ihanan rapea eikä yhtään liian makea!
Reseptin ainekset (4-6 annosta)
Omena-puolukkakukko
- 4 dlruisjauhoja
- 1 dlsokeria
- 200 gvoita
- 3 dlomenoita kuutioituna (noin 2 omenaa)
- 3 dlpuolukoita
- ¾ dlperunajauhoja
- ¼ dlsokeria
Lisäksi
- vaniljajäätelöä tai -kastiketta
Omena-puolukkakukko valmistuu näin:
- Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sekoita ruisjauhot ja sokeri keskenään. Sulata voi ja sekoita jauho-sokeriseokseen.
- Sekoita omenakuutiot ja puolukat keskenään. Lisää perunajauhot ja sekoita.
- Vuoraa noin 20 x 30 -senttinen uunivuoka taikinalla. Jätä neljäsosa taikinasta kanneksi. Kumoa omena-puolukkaseos vuokaan ja taputtele lopusta taikinasta kukolle ohut kansi.
- Kypsennä omena-puolukkakukkoa uunin keskitasolla noin 60 minuuttia. Tarjoa lämpimänä vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.