3,8(52)
Omena-puolukkakukko – ihanan rapea eikä yhtään liian makea!
Kasvis
1 h 25 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 1 h
Omena-puolukkakukko herkullinen ja hapokas jälkiruoka. Rapea ruiskuori kätkee sisäänsä juuri sopivan makean omena-puolukkatäytteen. Tarjoile vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa ja nauti!
Julkaistu 30.8.2018
Kotivinkki
Reseptin ainekset
4-6 annosta
Omena-puolukkakukko
4 dlruisjauhoja
1 dlsokeria
200 gvoita
3 dlomenoita kuutioituna (noin 2 omenaa)
3 dlpuolukoita
¾ dlperunajauhoja
¼ dlsokeria
Lisäksi
vaniljajäätelöä tai -kastiketta

Omena-puolukkakukko valmistuu näin:

  1. Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sekoita ruisjauhot ja sokeri keskenään. Sulata voi ja sekoita jauho-sokeriseokseen.
  2. Sekoita omenakuutiot ja puolukat keskenään. Lisää perunajauhot ja sekoita.
  3. Vuoraa noin 20 x 30 -senttinen uunivuoka taikinalla. Jätä neljäsosa taikinasta kanneksi. Kumoa omena-puolukkaseos vuokaan ja taputtele lopusta taikinasta kukolle ohut kansi.
  4. Kypsennä omena-puolukkakukkoa uunin keskitasolla noin 60 minuuttia. Tarjoa lämpimänä vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.
1 kommentti
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.