Kotivinkki

Omena-puolukkakukko – ihanan rapea eikä yhtään liian makea!

1 h 25 min
3.76
1

Omena-puolukkakukko – ihanan rapea eikä yhtään liian makea!

KA
1
3.76
Teksti Kati Pohja
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos
Omena-puolukkakukko herkullinen ja hapokas jälkiruoka. Rapea ruiskuori kätkee sisäänsä juuri sopivan makean omena-puolukkatäytteen. Tarjoile vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa ja nauti!

Ainekset (4-6 annosta)

Omena-puolukkakukko

  • 4 dlruisjauhoja
  • 1 dlsokeria
  • 200 gvoita
  • 3 dlomenoita kuutioituna (noin 2 omenaa)
  • 3 dlpuolukoita
  • ¾ dlperunajauhoja
  • ¼ dlsokeria

Lisäksi

  • vaniljajäätelöä tai -kastiketta

Tee näin

1 h 25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN1 h

Omena-puolukkakukko valmistuu näin:

  1. Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sekoita ruisjauhot ja sokeri keskenään. Sulata voi ja sekoita jauho-sokeriseokseen.
  2. Sekoita omenakuutiot ja puolukat keskenään. Lisää perunajauhot ja sekoita.
  3. Vuoraa noin 20 x 30 -senttinen uunivuoka taikinalla. Jätä neljäsosa taikinasta kanneksi. Kumoa omena-puolukkaseos vuokaan ja taputtele lopusta taikinasta kukolle ohut kansi.
  4. Kypsennä omena-puolukkakukkoa uunin keskitasolla noin 60 minuuttia. Tarjoa lämpimänä vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.
MITÄ PIDIT?
3.76