


Omena-manteligranola tuo rousketta aamiaisen jogurttiin tai smoothiekulhoon – nappaa resepti!
35 min
{
Aktiivinen 5 min
Passiivinen 30 min
Herkullisen omenainen granola paahdetaan rapeaksi uunissa ja maustetaan ripauksella kardemummaa ja vaniljaa. Jos haluat granolasta vegaanisen, vaihda hunaja vaahtera-, agave- tai vaaleaan siirappiin.
Reseptin ainekset
Noin 1 litra
5 dl
isoja kaurahiutaleita
2 dl
mantelilastuja
1 dl
auringonkukansiemeniä
½ tl
kardemummaa
½ tl
vaniljajauhetta
½ dl
juoksevaa hunajaa
½ dl
rypsiöljyä
Lisäksi
1 ps (55 g)
kuivattuja omenalastuja (esim. Earth Control, mansikanmakuisia tai maustamattomia)
Omena-manteligranola – ohje:
- Mittaa omenalastuja lukuun ottamatta kaikki muut ainekset kulhoon ja sekoita hyvin.
- Levitä seos leivinpaperin päälle uunipellille.
- Paahda 175 asteessa uuni keskitasolla 20–30 minuuttia.
- Sekoita pari kertaa paahtamisen aikana. Tarkkaile, ettei granola pääse palamaan.
- Anna jäähtyä.
- Murustele omenalastut käsin pienemmiksi paloiksi ja lisää seokseen.
- Kaada jäähtynyt granola kannelliseen lasipurkkiin.
- Tarjoa esimerkiksi jogurtin, rahkan tai viilin kanssa.
Vinkki!
Granola säilyy huoneenlämmössä useamman viikon.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat