


Omena-luumutäytteiset jälkiruoka-cannellonit
1 h 10 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 30 min
Reseptin ainekset
5 annosta
350 dl
pastaa (Myllyn Paras Cannelloni-pastaputkia)
Täyte
1 dl
rusinoita (sultanarusinoita)
2 rkl
rommia (tai calvadosta)
400 g
omenaa (hapahkoa)
4 kpl
luumuja (tuoretta)
2 rkl
voita
200 g
tuorejuustoa (vaniljanmakuista)
1 1/2 dl
kauraleseitä (Myllyn Paras)
3/4 dl
sokeria (tummaa)
1 1/2 tl
kanelia
1/2 tl
kardemummaa (tai inkivääriä)
Päälle
1 dl
kinuskikastiketta
3 dl
vaniljakastiketta (Valio Vanhanajan)
1 1/2 dl
kevytmaitoa
Upota rusinat rommiin ja anna imeytyä täytteen valmistuksen ajan.
Leikkaa omenat ja luumut pieniksi kuutioiksi. Paista niitä voissa pannulla 3–5 minuuttia. Nosta pois liedeltä.
Sekoita joukkoon tuorejuusto, rusinat liemineen, leseet, sokeri ja mausteet. Tarkista maku.
Työnnä täytettä putkien sisään veitsen kärjellä tai pikkulusikalla. Täytä kaikki putket ja lado ne voideltuun, korkeareunaiseen uunivuokaan kahteen kerrokseen. Kaada putkien päälle kinuskikastike ja vaniljakastike sekä maitoa niin, että cannellonit ovat nesteen peitossa.
Paista 225-asteisen uunin alatasolla 20–30 minuuttia, kunnes cannellonit ovat saaneet kauniin värin.
Voit käyttää omenien tilalla karpaloita. Älä paista niitä pannulla, vaan lisää lopuksi täyteseokseen.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat