Omena-luumutäytteiset jälkiruoka-cannellonit

1 h 10 min
5
0

Omena-luumutäytteiset jälkiruoka-cannellonit

MU
0
5
Teksti Arja Savela/Myllyn Paras Oy
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (5 annosta)

  • 350 dlpastaa (Myllyn Paras Cannelloni-pastaputkia)

Täyte

  • 1 dlrusinoita (sultanarusinoita)
  • 2 rklrommia (tai calvadosta)
  • 400 gomenaa (hapahkoa)
  • 4 kplluumuja (tuoretta)
  • 2 rklvoita
  • 200 gtuorejuustoa (vaniljanmakuista)
  • 1 1/2 dlkauraleseitä (Myllyn Paras)
  • 3/4 dlsokeria (tummaa)
  • 1 1/2 tlkanelia
  • 1/2 tlkardemummaa (tai inkivääriä)

Päälle

  • 1 dlkinuskikastiketta
  • 3 dlvaniljakastiketta (Valio Vanhanajan)
  • 1 1/2 dlkevytmaitoa

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN30 min

Upota rusinat rommiin ja anna imeytyä täytteen valmistuksen ajan.

Leikkaa omenat ja luumut pieniksi kuutioiksi. Paista niitä voissa pannulla 3–5 minuuttia. Nosta pois liedeltä.

Sekoita joukkoon tuorejuusto, rusinat liemineen, leseet, sokeri ja mausteet. Tarkista maku.

Työnnä täytettä putkien sisään veitsen kärjellä tai pikkulusikalla. Täytä kaikki putket ja lado ne voideltuun, korkeareunaiseen uunivuokaan kahteen kerrokseen.
Kaada putkien päälle kinuskikastike ja vaniljakastike sekä maitoa niin, että cannellonit ovat nesteen peitossa.

Paista 225-asteisen uunin alatasolla 20–30 minuuttia, kunnes cannellonit ovat saaneet kauniin värin.

Vinkki!

Voit käyttää omenien tilalla karpaloita. Älä paista niitä pannulla, vaan lisää lopuksi täyteseokseen.
MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä