3,9(24)
Omena-juustokakkupalat – herkku, joka yhdistää omenapiirakan ja juustokakun parhaat puolet
Kasvis
1 h
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 45 min
Omena-juustokakkupalat ovat herkku vailla vertaa! Murea pohja ja rapsakka murupinta kätkevät väliinsä pehmeän ja ihanan mehevän juustokakku-omenatäytteen.
9.9.2017
 |
Maku
Reseptin ainekset
12 palaa
Pohja
2,2 dlvehnäjauhoja
1/2 dlfariinisokeria
115 gvoita
Täyte
200 gtuorejuustoa
1/2 dlsokeria
1 kplmunaa
1 tlvaniljatahnaa
2 kplomenaa (4 dl kuutioituina)
1 tlkanelia
Murupäällinen
3/4 dlvehnäjauhoja
1/3 dlkaurahiutaleita
1/2 dlfariinisokeria
25 gvoita

Omena-juustokakkupalat valmistuvat näin:

  1. Laita uuni lämpenemään 190 asteeseen. Vuoraa 20 × 20-senttinen neliövuoka foliolla.
  2. Valmista ensin murupohja valmiiksi odottamaan. Nypi ainekset sekaisin käsin tai käytä monitoimikonetta.
  3. Valmista pohja myös nyppimällä aineet sekaisin, kunnes seos muistuttaa korppujauhoja. Painele seos vuoan pohjalle tiiviisti.
  4. Paista pohjaa uunissa n. 10–15 minuuttia ja ota jäähtymään.
  5. Sekoita vatkaimella täytteen aineet omenoita ja kanelia lukuun ottamatta keskenään.
  6. Kuori ja kuutoi omenat pieniksi kuutioiksi, sekoita kaneli joukkoon.
  7. Levitä tuorejuustotäyte pohjan päälle (sen ei täydy olla jäähtynyt) ja ripottele pinnalle omenat ja viimeiseksi muruseos.
  8. Paista uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes murupinta on kullanruskea ja täyte ei hylly vuokaa heiluttaessa.
  9. Anna jäähtyä ja leikkaa paloiksi. Nauti omena-juustokakkupalat jääkaappikylmänä.
11 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo