


Omena-juustokakkupalat – herkku, joka yhdistää omenapiirakan ja juustokakun parhaat puolet
1 h 0 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 45 min
Omena-juustokakkupalat ovat herkku vailla vertaa! Murea pohja ja rapsakka murupinta kätkevät väliinsä pehmeän ja ihanan mehevän juustokakku-omenatäytteen.
Reseptin ainekset
12 palaa
Pohja
2,2 dl
vehnäjauhoja
1/2 dl
fariinisokeria
115 g
voita
Täyte
200 g
tuorejuustoa
1/2 dl
sokeria
1 kpl
munaa
1 tl
vaniljatahnaa
2 kpl
omenaa (4 dl kuutioituina)
1 tl
kanelia
Murupäällinen
3/4 dl
vehnäjauhoja
1/3 dl
kaurahiutaleita
1/2 dl
fariinisokeria
25 g
voita
Omena-juustokakkupalat valmistuvat näin:
- Laita uuni lämpenemään 190 asteeseen. Vuoraa 20 × 20-senttinen neliövuoka foliolla.
- Valmista ensin murupohja valmiiksi odottamaan. Nypi ainekset sekaisin käsin tai käytä monitoimikonetta.
- Valmista pohja myös nyppimällä aineet sekaisin, kunnes seos muistuttaa korppujauhoja. Painele seos vuoan pohjalle tiiviisti.
- Paista pohjaa uunissa n. 10–15 minuuttia ja ota jäähtymään.
- Sekoita vatkaimella täytteen aineet omenoita ja kanelia lukuun ottamatta keskenään.
- Kuori ja kuutoi omenat pieniksi kuutioiksi, sekoita kaneli joukkoon.
- Levitä tuorejuustotäyte pohjan päälle (sen ei täydy olla jäähtynyt) ja ripottele pinnalle omenat ja viimeiseksi muruseos.
- Paista uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes murupinta on kullanruskea ja täyte ei hylly vuokaa heiluttaessa.
- Anna jäähtyä ja leikkaa paloiksi. Nauti omena-juustokakkupalat jääkaappikylmänä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat