Maku

Omena-juustokakkupalat

1 h
3.88
8

Omena-juustokakkupalat

Teksti Lunni leipoo
Kuvat Lunni leipoo
Tulosta
Mainos
Omenapiirakka ja juustokakku yhdistyvät näissä mehevissä omena-juustokakkupaloissa. Murea pohja ja rapsakka murupinta kätkevät väliinsä juustokakku-omenatäytteen.

Ainekset (12 palaa)

Pohja

  • 2,2 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 dlfariinisokeria
  • 115 gvoita

Täyte

  • 200 gtuorejuustoa
  • 1/2 dlsokeria
  • 1 kplmunaa
  • 1 tlvaniljatahnaa
  • 2 kplomenaa (4 dl kuutioituina)
  • 1 tlkanelia

Murupäällinen

  • 3/4 dlvehnäjauhoja
  • 1/3 dlkaurahiutaleita
  • 1/2 dlfariinisokeria
  • 25 gvoita

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN45 min

Laita uuni lämpenemään 190 asteeseen. Vuoraa 20×20-senttinen neliövuoka foliolla.

Valmista ensin murupohja valmiiksi odottamaan. Nypi ainekset sekaisin käsin tai käytä monitoimikonetta.

Valmista pohja myös nyppimällä aineet sekaisin, kunnes seos muistuttaa korppujauhoja. Painele seos vuoan pohjalle tiiviisti.

Paista pohjaa uunissa n. 10-15 minuuttia ja ota jäähtymään.

Sekoita vatkaimella täytteen aineet omenoita ja kanelia lukuun ottamatta keskenään.

Kuori ja kuutoi omenat pieniksi kuutioiksi, sekoita kaneli joukkoon.

Levitä tuorejuustotäyte pohjan päälle (sen ei täydy olla jäähtynyt) ja ripottele pinnalle omenat ja viimeiseksi muruseos.

Paista uunissa n. 30 minuuttia tai kunnes murupinta on kullanruskea ja täyte ei hylly vuokaa heiluttaessa.

Anna jäähtyä ja leikkaa paloiksi. Nauti jääkaappikylmänä.

MITÄ PIDIT?
3.88