Omena-herukkachutney
40 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
10 minOmena-herukkachutney on oikea makukimara: vaaleat rusinat, chili, inkivääri ja mausteet sekoittuvat marjojen ja hedelmien kanssa suloiseksi kokonaisuudeksi.
GL
KA
LA
MA
MU
4.2
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 25.6.2014

Omena-herukkachutney
Reseptin ainekset (1 annosta)
- 300 gomenaa (jauhoisia)
- 200 gpunaherukoita
- 1 dlrusinoita (vaaleita)
- 1 kpltuoretta chiliä
- 2 rkltuoretta inkivääriä (raastettuna)
- 1 tlkanelia
- 1 tlsuolaa
- 1 dlruokosokeria (luomu)
- 1/2 dlsitruunamehua
- 1/2 dlvalkoviinietikkaa
- 1/2 dlvettä
Kuori omenat, poista siemenkodat ja leikkaa omenat pieniksi kuutioiksi. Puhdista herukat.
Hienonna rusinat kevyesti veitsellä. Hienonna myös chili. Poista chilipalosta siemenet, jos haluat miedomman makuista chutneytä.
Mittaa kaikki ainekset punaherukoita lukuun ottamatta kattilaan ja kiehauta.
Keitä miedolla lämmöllä, kunnes omenakuutiot alkavat soseutua. Lisää punaherukat ja jatka keittämistä vielä muutama minuutti.
Jäähdytä hetki ja purkita puhtaisiin purkkeihin. Säilytä jääkaapissa.