


Omena-herukkachutney
40 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 10 min
Omena-herukkachutney on oikea makukimara: vaaleat rusinat, chili, inkivääri ja mausteet sekoittuvat marjojen ja hedelmien kanssa suloiseksi kokonaisuudeksi.
Reseptin ainekset
1 annosta
300 g
omenaa (jauhoisia)
200 g
punaherukoita
1 dl
rusinoita (vaaleita)
1 kpl
tuoretta chiliä
2 rkl
tuoretta inkivääriä (raastettuna)
1 tl
kanelia
1 tl
suolaa
1 dl
ruokosokeria (luomu)
1/2 dl
sitruunamehua
1/2 dl
valkoviinietikkaa
1/2 dl
vettä
Kuori omenat, poista siemenkodat ja leikkaa omenat pieniksi kuutioiksi. Puhdista herukat.
Hienonna rusinat kevyesti veitsellä. Hienonna myös chili. Poista chilipalosta siemenet, jos haluat miedomman makuista chutneytä.
Mittaa kaikki ainekset punaherukoita lukuun ottamatta kattilaan ja kiehauta.
Keitä miedolla lämmöllä, kunnes omenakuutiot alkavat soseutua. Lisää punaherukat ja jatka keittämistä vielä muutama minuutti.
Jäähdytä hetki ja purkita puhtaisiin purkkeihin. Säilytä jääkaapissa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat