Maku

Omena-herukkachutney

40 min
4.4
0

Omena-herukkachutney

GL
KA
LA
MA
MU
0
4.4
Omena-herukkachutney on oikea makukimara: vaaleat rusinat, chili, inkivääri ja mausteet sekoittuvat marjojen ja hedelmien kanssa suloiseksi kokonaisuudeksi.
Teksti Teresa Välimäki
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (1 annosta)

  • 300 gomenaa (jauhoisia)
  • 200 gpunaherukoita
  • 1 dlrusinoita (vaaleita)
  • 1 kpltuoretta chiliä
  • 2 rkltuoretta inkivääriä (raastettuna)
  • 1 tlkanelia
  • 1 tlsuolaa
  • 1 dlruokosokeria (luomu)
  • 1/2 dlsitruunamehua
  • 1/2 dlvalkoviinietikkaa
  • 1/2 dlvettä

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN10 min

Kuori omenat, poista siemenkodat ja leikkaa omenat pieniksi kuutioiksi. Puhdista herukat.

Hienonna rusinat kevyesti veitsellä. Hienonna myös chili. Poista chilipalosta siemenet, jos haluat miedomman makuista chutneytä.

Mittaa kaikki ainekset punaherukoita lukuun ottamatta kattilaan ja kiehauta.

Keitä miedolla lämmöllä, kunnes omenakuutiot alkavat soseutua. Lisää punaherukat ja jatka keittämistä vielä muutama minuutti.

Jäähdytä hetki ja purkita puhtaisiin purkkeihin. Säilytä jääkaapissa.

MITÄ PIDIT?
4.4
Katso myös nämä