


Vartissa uuniin
Rouskuvassa granolassa sen salaisuus! Omena-granolamuffinit ovat sisältä omenaisen pehmeitä ja päältä täydellisen rapeita
40 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 25 min
Pehmeät omenapalat tekevät muffineista erityisen meheviä. Pinnalle ripoteltu granola antaa ihanan rapean lisän.
Reseptin ainekset
12 kpl
150 g
voita
1 dl
hienoa sokeria
1½ dl
fariinisokeria
1
muna
1 dl
maitoa
3 dl
vehnäjauhoja
1½ tl
leivinjauhetta
2 tl
kanelia
2–3
omenaa (250 g omenakuutioita)
2 dl
granolaa
Omena-granolamuffinit − ohje:
- Vatkaa huoneenlämpöinen voi, so keri ja fariinisokeri kulhossa vaahdoksi. Lisää mu na joukkoon edelleen vatkaten.
- Lisää maito taikinaan. Tässä vaiheessa taikinan kuuluu olla löysää.
- Sekoita kaikki loput kuivat aineet kulhossa ja siivilöi ne taikinaan. Sekoita huolellisesti, mutta älä vatkaa, jotta tai kinasta ei tule sitkeää.
- Kuori ja leikkaa omenat pieniksi kuu tioiksi. Kääntele omenakuutiot lopuksi taikinaan nuolijalla.
- Jaa taikina 12-koloiseen muffi nivuokaan, jätä koloihin noin kolmannes kohoamisvaraa. Ripottele granolaa muffinien pin nalle.
- Paista muffineita 175 asteessa uunin keskitasolla 20–25 minuuttia. Tarkista kypsyys cocktailtikulla.
Vinkki!
Voit tehdä muffinit samalla reseptillä myös muista hedelmistä tai marjoista.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat