Astetta parempi munakas! Hanna Gullichsenin luottolounas on omeletti ruskistetulla voilla – pikkelöidyt kasvikset tuovat purutuntumaa
8 h 35 min
{
Aktiivinen
35 minPassiivinen
8 h Omeletti ruskistetulla voilla maistuu kokki ja ruokavaikuttaja Hanna Gullichsenille arkilounaalla. ”Jääkaapissamme on aina valmiina kipollinen ruskistettua voita. Se tekee ruoasta kuin ruoasta parempaa”, Hanna kertoo. Omeletin seurana Hanna nautiskelee pikkelöityjä kasviksia.
GL
KA
5
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 20.1.2021

Astetta parempi munakas! Hanna Gullichsenin luottolounas on omeletti ruskistetulla voilla – pikkelöidyt kasvikset tuovat purutuntumaa
Reseptin ainekset (1 annos)
- 2luomukananmunaa
- 2 rklkermaa
- 2 rklvoita
- ripaussormisuolaa
Pikkelöidyt kasvikset
- 1 pieni kesäkurpitsa tai romanesco-kukkakaali
- 1 pieni pala fenkolia
- 6 dlvettä
- 2 dlvalkoviinietikkaa
- 4 dlsokeria
- 2 rklsinapinsiemeniä
Omeletti ruskistetulla voilla valmistuu näin:
- Valmista pikkelöidyt vihannekset edellisenä päivänä. Pese ja pilko tai viipaloi vihannekset. Lado ne puhtaisiin purkkeihin. Mittaa nesteet, sokeri ja sinapinsiemenet kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja kaada kuuma neste kasvisten päälle piripintaan. Sulje purkit ja säilytä kylmässä.
- Riko kananmunat kulhoon, lisää kerma ja sekoita haarukalla.
- Lämmitä voita pannulla keskilämmöllä, kunnes se tuoksuu pähkinäiseltä ja ruskistuu, älä polta. Sekoita puuhaarukalla.
- Kaada munaseos pannulle, liikuttele sitä puulastalla ja kiepauta se puolikuun muotoiseksi, kun kypsyys on sopiva. Viimeistele sormisuolalla.
- Tarjoa pikkelöityjen vihannesten kera.
Vinkki!
Perinteinen pikkeliliemi valmistetaan suhteessa 1:2:3 eli yksi suhde etikkaa, kaksi sokeria ja kolme vettä. Valitse etikka ja mausteet oman maun mukaan.

Arjen pikaherkku! Paistettu riisi yhdistää kolme Hanna Gullichsenin lempiainesta – nappaa resepti
Maku

Helppoakin helpompi! Hanna Gullichsenin perheen tomaattinen arkipasta saa makunsa reippaasta määrästä valkosipulia ja oliiviöljyä
Maku

Hanna Gullichsenin rapea chilipasta koukuttaa – ”Resepti syntyi vähän vahingossa, niin kuin kaikki hyvät asiat”
Meillä kotona

Japanilainen munakasrulla eli tamagoyaki – sopiviksi suupaloiksi leikattu herkku on kuin luotu jaettavaksi
Kotivinkki

Tässä tulee aamiaisten ja brunssien uusi vetonaula! Uunissa paistettavalla munakaskakulla ruokit nälkäisemmänkin pöytäseurueen
Kotivinkki

Munakkaan uusi muoto! Mehevä munakaspiiras on täydellinen tarjottava aamiaiselle tai brunssille
Kotivinkki

Munakaswrapit – rullaa munakasletun sisään lempitäytteesi ja nauti!
Kotivinkki

Kasvistäytteinen munakasrulla – kääräise iltapalalle tämä juustoinen kesäkurpitsapaketti!
Maku