Maku

Astetta parempi munakas! Hanna Gullichsenin luottolounas on omeletti ruskistetulla voilla – pikkelöidyt kasvikset tuovat purutuntumaa

8 h 35 min
{
Aktiivinen
35 min
Passiivinen
8 h
Omeletti ruskistetulla voilla maistuu kokki ja ruokavaikuttaja Hanna Gullichsenille arkilounaalla. ”Jääkaapissamme on aina valmiina kipollinen ruskistettua voita. Se tekee ruoasta kuin ruoasta parempaa”, Hanna kertoo. Omeletin seurana Hanna nautiskelee pikkelöityjä kasviksia.
GL
KA
5
0
Julkaistu: 20.1.2021


Ainekset (1 annos)

  • 2luomukananmunaa
  • 2 rklkermaa
  • 2 rklvoita
  • ripaussormisuolaa

Pikkelöidyt kasvikset

  • 1 pieni kesäkurpitsa tai romanesco-kukkakaali
  • 1 pieni pala fenkolia
  • 6 dlvettä
  • 2 dlvalkoviinietikkaa
  • 4 dlsokeria
  • 2 rklsinapinsiemeniä
Tulosta

Omeletti ruskistetulla voilla valmistuu näin:

  1. Valmista pikkelöidyt vihannekset edellisenä päivänä. Pese ja pilko tai viipaloi vihannekset. Lado ne puhtaisiin purkkeihin. Mittaa nesteet, sokeri ja sinapinsiemenet kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja kaada kuuma neste kasvisten päälle piripintaan. Sulje purkit ja säilytä kylmässä.
  2. Riko kananmunat kulhoon, lisää kerma ja sekoita haarukalla.
  3. Lämmitä voita pannulla keskilämmöllä, kunnes se tuoksuu pähkinäiseltä ja ruskistuu, älä polta. Sekoita puuhaarukalla.
  4. Kaada munaseos pannulle, liikuttele sitä puulastalla ja kiepauta se puolikuun muotoiseksi, kun kypsyys on sopiva. Viimeistele sormisuolalla.
  5. Tarjoa pikkelöityjen vihannesten kera.

Vinkki!

Perinteinen pikkeliliemi valmistetaan suhteessa 1:2:3 eli yksi suhde etikkaa, kaksi sokeria ja kolme vettä. Valitse etikka ja mausteet oman maun mukaan.
Kommentoi »