Omar-laskiaispullat – talven himotuin hittiherkku saa sinut huokaisemaan onnesta

1 h 45 min
3.56
0

Omar-laskiaispullat yhdistävät pehmeän pullan, kermavaahdon ja suussasulavan kermatoffeen vietteleväksi kokonaisuudeksi. Omar-laskiaispullaa maistettuasi et enää kaipaa hilloa tai mantelimassaa, sillä elämäsi paras laskiaispulla on tässä!
Tulosta
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (15 kpl)

Omar-laskiaispullat

  • 2 ½ dlmaitoa
  • 25 g hiivaa
  • 1 dlsokeria
  • 1 tl jauhettua kardemummaa
  • ½ tlsuolaa
  • 1muna
  • noin 8 dlvehnäjauhoja
  • 75 gvoita tai margariinia

Voitelu

  • 1 muna

Omar-laskiaispullien täyte

  • 1 ps (220 g)Omar-karkkeja
  • ½ dlvispi- tai kuohukermaa
  • 2 dlvispi- tai kuohukermaa

Tee näin

1 h 45 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h 15 min

Omar-laskiaispullat leivotaan näin:

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon sokeri, kardemumma, suola ja muna.
  2. Lisää jauhot vähitellen, aluksi vatkaten. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella.
  3. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa leivinliinan alla noin ½ tuntia.
  4. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Jaa taikina 15 osaan ja pyöritä pulliksi. Nosta pullat leivinpaperin päälle pellille. Kohota vielä ½ tuntia.
  5. Voitele pullat munalla. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.
  6. Laita karkit ja kerma (½ dl) pieneen kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä ja sekoittele kunnes karkit ovat liuenneet kermaan. Nosta kattila liedeltä ja anna seoksen jäähtyä.
  7. Vatkaa kerma (2 dl) vaahdoksi.
  8. Leikkaa jäähtyneestä pullasta kansi pois. Pursota kermavaahtoa pohjalle ja lusikoi toffeetäytettä keskelle. Nosta pullan kansiosa päälle. Siivilöi halutessasi tomusokeria pullien pintaan.

MITÄ PIDIT?
3.56