Omar-laskiaispullat – talven himotuin hittiherkku saa sinut huokaisemaan onnesta
1 h 45 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
1 h 15 minOmar-laskiaispullat yhdistävät pehmeän pullan, kermavaahdon ja suussasulavan kermatoffeen vietteleväksi kokonaisuudeksi. Omar-laskiaispullaa maistettuasi et enää kaipaa hilloa tai mantelimassaa, sillä elämäsi paras laskiaispulla on tässä!
KA
3.7
Kuvat
Julkaistu 31.1.2019

Omar-laskiaispullat – talven himotuin hittiherkku saa sinut huokaisemaan onnesta
Reseptin ainekset (15 kpl)
Omar-laskiaispullat
- 2 ½ dlmaitoa
- 25 g hiivaa
- 1 dlsokeria
- 1 tl jauhettua kardemummaa
- ½ tlsuolaa
- 1muna
- noin 8 dlvehnäjauhoja
- 75 gvoita tai margariinia
Voitelu
- 1 muna
Omar-laskiaispullien täyte
- 1 ps (220 g)Omar-karkkeja
- ½ dlvispi- tai kuohukermaa
- 2 dlvispi- tai kuohukermaa
Omar-laskiaispullat – ohje:
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon sokeri, kardemumma, suola ja muna.
- Lisää jauhot vähitellen, aluksi vatkaten. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella.
- Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa leivinliinan alla noin ½ tuntia.
- Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Jaa taikina 15 osaan ja pyöritä pulliksi. Nosta pullat leivinpaperin päälle pellille. Kohota vielä ½ tuntia.
- Voitele pullat munalla. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.
- Laita karkit ja kerma (½ dl) pieneen kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä ja sekoittele kunnes karkit ovat liuenneet kermaan. Nosta kattila liedeltä ja anna seoksen jäähtyä.
- Vatkaa kerma (2 dl) vaahdoksi.
- Leikkaa jäähtyneestä pullasta kansi pois. Pursota kermavaahtoa pohjalle ja lusikoi toffeetäytettä keskelle. Nosta pullan kansiosa päälle. Siivilöi halutessasi tomusokeria pullien pintaan.

Perinteiset laskiaispullat – täytä klassikkoherkut mantelimassalla ja tarjoile kuuman maidon kera
Maku

Parhaat laskiaispullat kaikilla herkuilla! Nämä pullat kätkevät sisäänsä sekä mantelimassaa että hilloa
Maku

Suklaatäyte laskiaispullalle – vastustamaton yhdistelmä suklaista kermavaahtoa ja suklaa-pähkinälevitettä
Maku

Laskiaispullat – klassikkoresepti, joka ihastuttaa vuodesta toiseen
Maku

Laskiaispullat uudella tavalla! Tee taikinasta pullakuppeja, jotka täytetään kermavaahdolla ja mansikkahillolla
Maku

Gluteeniton laskiaispikapulla – tehty taltuttamaan mäenlaskun jälkeinen herkkunälkä
Maku

Frozen-pulla on jokaisen pienen jääprinsessan ja -prinssin unelma!
Maku

Suklaiset laskiaispullat – kaakaolla tuunatut laskiaisherkut maistuvat erityisesti makean ystäville
Maku