


Omar-laskiaispullat – talven himotuin hittiherkku saa sinut huokaisemaan onnesta
1 h 45 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 15 min
Omar-laskiaispullat yhdistävät pehmeän pullan, kermavaahdon ja suussasulavan kermatoffeen vietteleväksi kokonaisuudeksi. Omar-laskiaispullaa maistettuasi et enää kaipaa hilloa tai mantelimassaa, sillä elämäsi paras laskiaispulla on tässä!
Reseptin ainekset
15 kpl
Omar-laskiaispullat
2 ½ dl
maitoa
25 g
hiivaa
1 dl
sokeria
1 tl
jauhettua kardemummaa
½ tl
suolaa
1
muna
noin 8 dl
vehnäjauhoja
75 g
voita tai margariinia
Voitelu
1
muna
Omar-laskiaispullien täyte
1 ps (220 g)
Omar-karkkeja
½ dl
vispi- tai kuohukermaa
2 dl
vispi- tai kuohukermaa
Omar-laskiaispullat – ohje:
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon sokeri, kardemumma, suola ja muna.
- Lisää jauhot vähitellen, aluksi vatkaten. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella.
- Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa leivinliinan alla noin ½ tuntia.
- Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Jaa taikina 15 osaan ja pyöritä pulliksi. Nosta pullat leivinpaperin päälle pellille. Kohota vielä ½ tuntia.
- Voitele pullat munalla. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.
- Laita karkit ja kerma (½ dl) pieneen kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä ja sekoittele kunnes karkit ovat liuenneet kermaan. Nosta kattila liedeltä ja anna seoksen jäähtyä.
- Vatkaa kerma (2 dl) vaahdoksi.
- Leikkaa jäähtyneestä pullasta kansi pois. Pursota kermavaahtoa pohjalle ja lusikoi toffeetäytettä keskelle. Nosta pullan kansiosa päälle. Siivilöi halutessasi tomusokeria pullien pintaan.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat