


Merimiespata
2 h 0 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 30 min
Merimiespata saa täyteläisen maun tummasta oluesta. Naudan kulma- ja ulkopaisti vaativat aikaa mureutuakseen ja ovat siksi juuri oikea raaka-aine pitkään haudutettavaan perunaruokaan.
Reseptin ainekset
4 annosta
Merimiespata
500 g
naudan ulko- tai kulmapaistia
10–12
keskikokoista perunaa
2
isohkoa sipulia
2
valkosipulinkynttä
2–3 rkl
rypsiöljyä ja/tai voita
2 ½–3 dl
vettä
2 dl
tummaa olutta
2 rkl
riistafondia
mustapippuria myllystä
n. ½ tl
suolaa
Merimiespata – ohje:
- Leikkaa liha viipaleiksi poikkisyin. Nuiji viipaleet ohuemmiksi.
- Kuori ja viipaloi perunat, sipulit ja valkosipulinkynnet.
- Kuumenna hieman rasvaa paistinpannussa. Ruskista sipulit ja siirrä ne sitten toiseen astiaan. Jos maltat, kuullota myös perunoita pannulla. Perunat pysyvät irtonaisempina, kun tärkkelys kypsyy pinnalta.
- Huuhdo pannu ja kuumenna siinä rasvaa. Ruskista lihat molemmin puolin. Nosta ne toiseen astiaan. Älä pese pannua, vaan kaada sille vesi, tumma olut ja riistafondi, niin saat kaikki herkulliset lihasnesteet talteen. Anna liemen kiehahtaa.
- Lado paistetut ainekset kerroksittain uunivuokaan. Aloita ja lopeta perunakerroksella. Mausta kaikki välit reilusti mustapippurilla ja suolalla.
- Kaada kuuma liemi aineksien päälle niin, että ne lähes peittyvät.
- Peitä vuoka foliolla ja kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla vajaa 1 ½ tuntia kunnes liha on mureaa. Anna vetäytyä hetki, ja merimiespata on valmis tarjottavaksi.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat