Kotivinkki

Olutmarinoidut merimiespihvit

2 h
0
0

Olutmarinoidut merimiespihvit

Merimiespihvit saavat täyteläisen maun tummasta oluesta. Naudan kulma- ja ulkopaisti vaativat aikaa mureutuakseen ja ovat siksi juuri oikea raaka-aine pitkään haudutettavaan perunaruokaan.
Teksti Marja Samuli
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 500 gnaudan ulko- tai kulmapaistia
  • 10–12keskikokoista perunaa
  • 2isohkoa sipulia
  • 2valkosipulinkynttä
  • 2–3 rklrypsiöljyä ja/tai voita
  • 2 ½–3 dlvettä
  • 2 dltummaa olutta
  • 2 rklriistafondia
  • mustapippuria myllystä
  • n. ½ tlsuolaa

Tee näin

2 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h 30 min

1. Leikkaa liha viipaleiksi poikkisyin. Nuiji viipaleet ohuemmiksi.
2. Kuori ja viipaloi perunat, sipulit ja valkosipulinkynnet.
3. Kuumenna hieman rasvaa paistinpannussa. Ruskista sipulit ja siirrä ne sitten toiseen astiaan. Jos maltat, kuullota myös perunoita pannulla. Perunat pysyvät irtonaisempina, kun tärkkelys kypsyy pinnalta.
4. Huuhdo pannu ja kuumenna siinä rasvaa. Ruskista lihat molemmin puolin. Nosta ne toiseen astiaan. Älä pese pannua, vaan kaada sille vesi, tumma olut ja riistafondi, niin saat kaikki herkulliset lihasnesteet talteen. Anna liemen kiehahtaa.
5. Lado paistetut ainekset kerroksittain uunivuokaan. Aloita ja lopeta perunakerroksella. Mausta kaikki välit reilusti mustapippurilla ja suolalla.
6. Kaada kuuma liemi aineksien päälle niin, että ne lähes peittyvät.
7. Peitä vuoka foliolla ja kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla vajaa 1 ½ tuntia kunnes liha on mureaa. Anna vetäytyä hetki, ja merimiespihvit ovat valmiita tarjottavaksi.
 

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä