Maku

Oliiviöljykakku

1 h 45 min
LA
MA
MU
2.67
0


 

Tulosta
Teksti Elisa Johansson
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (16 annosta)

  • 2 dlrusinoita
  • 2 rklkonjakkia
  • 2 1/2 dloliiviöljyä
  • 2 1/2 dlsokeria
  • 1/2 dljuoksevaa hunajaa
  • 7 dlvehnäjauhoja
  • 1 rklleivinjauhetta
  • 1 tlkanelia
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1 kplappelsiinia
  • 1 kplsitruunaa

Pinnalle

  • 1 rkltomusokeria

Tee näin

1 h 45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN1 h 30 min

Sekoita rusinat ja konjakki, anna maustua puolisen tuntia. Mittaa kulhoon öljy, sokeri ja hunaja. Sekoita sähkövatkaimella tasaiseksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään. Raasta hyvin pestyjen sitruksien värillinen kuori. Purista hedelmistä mehut. Lisää öljy-sokeriseokseen vuorotellen jauhoseosta ja mehuja. Vatkaa taikina tasaiseksi. Lisää taikinaan kuoriraasteet ja rusinat. Sekoita tasaiseksi.

Kaada taikina öljyttyyn ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa 50–60 minuuttia.

Irrota jäähtynyt oliiviöljykakku vuoasta ja siivilöi päälle tomusokeria.

•Tarjoa halutessasi oliiviöljykakun kanssa kermavaahtoa.

MITÄ PIDIT?
2.67