4,2(16)
Juures-okonomiyakit – kasa juureslettuja katoaa lautaselta yhdessä vilauksessa
Kasvis
1 h 5 min
Pannukakun ja letun välimuoto, okonomiyaki, höystetään nyt kaalin sijaan juuresraasteella ja tarjotaan srirachan ja majoneesin kanssa. Paista joko pieniä tai isoja juureslettuja. Isot kannattaa paistaa yksi kerrallaan.
6.9.2023
 |
Maku
Reseptin ainekset
8 pientä tai 4 isoa lettua
2-4 (250 g)porkkanaa
150 glanttua
1 (150 g)nauris
1 (150 g)palsternakka
50 gjuuriselleriä
½ dlpersiljaa hienonnettuna
1 dlruohosipulia, kevätsipulia tai sipulinvarsia hienonnettuna
1 dlseesaminsiemeniä
4munaa
2 dlvettä
1½ dlvehnäjauhoja
1 tlsuolaa ((tai 1 rkl soijakastiketta))
Lisäksi
2–3 rklrypsiöljyä
2 dlmajoneesia
½ rklsrirachaa
(1kevätsipulinvarsi)
(1 rklseesaminsiemeniä)

Juures-okonomiyakit – ohje:

  1. Tee ensin juuresraaste. Kuori juurekset ja poista kannat. Raasta juurekset raastimella tai monitoimikoneella. Lisää joukkoon persilja.
  2. Sekoita juuresraaste, sipulisilppu ja seesaminsiemenet kulhossa.
  3. Riko munat toiseen kulhoon ja vatkaa rakenne rikki. Lisää vesi, jauhot ja suola (tai soijakastike) ja sekoita tasaiseksi. Anna turvota 15–30 minuuttia.
  4. Kuumenna öljy pannulla tai muurikassa. Paista yksi iso tai pari pienempää lettua kerrallaan. Lisää kuumalle pannulle raasteseosta (isoon reilu pari desiä, pieneen reilu desi), levitä hieman letun muotoon. Paista muutama minuutti. Valuta päälle munamassaa, joka sitoo raasteen yhtenäiseksi. Käännä varovasti lastalla ja paista muutama minuutti toiselta puolelta. Paista loput letut samoin.
  5. Sekoita srirachasta ja majoneesista kastike tai tarjoa kastikkeet sellaisenaan lettujen kanssa.

Vinkki!

Tee iso okonomiyaki painelemalla juuresraaste leivinpaperin päälle uunipellille, kaada päälle munaseos ja paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.