Maku

Okonomiyaki

30 min
4.5
3

Okonomiyaki

Täytetty munakas japanilaisittain
Teksti Suusta suuhun
Kuvat Suusta suuhun
Tulosta
Mainos

Ainekset (2 kpl)

  • 2½ dlvehnäjauhoja
  • 1¼ dlvettä tai dashi-lientä
  • 1 tlsuolaa
  • ½–1 tlleivinjauhetta
  • 1 tlsokeria
  • 250 graastettua kaalia
  • 2 kplkananmunaa
  • 80 gkatkarapuja
  • 2 tlseesamiöljyä paistamiseen (1tl per munakas)

Okonomiyaki-kastike

  • ¾ dlketsuppia
  • ½ dlworcestershirenkastiketta
  • ½ dlsakea
  • ½ dlmiriniä
  • ½ rklinkivääriä raastettuna
  • 1 kplvalkosipulin kynsi hienonnettuna
  • 1 rklsokeria

Pinnalle

  • okonomiyaki-kastiketta
  • majoneesia (kevyt)
  • tonnikalahiutaleita

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Valmista okinomiyaki-kastike yhdistämällä kaikki ainekset kattilassa. Keitä seosta kasaan muutaman minuutin ajan miedolla lämmöllä.

Sekoita jauhot, vesi, suola, leivinjauhe ja sokeri isossa kulhossa.

Lisää karkeaksi raastettu kaali ja sekoita se huolellisesti taikinan kanssa.

Lisää myös munat ja sekoita varoen.

Esilämmitä pinnoitettu pannu keskilämmölle. Lisää seesamiöljyä tasaisesti. Kaada valmista munakastaikinaa pannulle noin 15 cm leveä ja 3 cm paksu lätty. Asemoi puolet katkaravuista lätyn pinnalle.

Käännä munakas 3 minuutin kuluttua isolla lastalla, paina varovasti ja jatka paistamista 5 minuuttia. Käännä munakas vielä kerran rapupuoli ylöspäin ja paista minuutin verran.

Levitä valmiin munakkaan päälle okinomiyaki-kastiketta, majoneesia ja huolella valutettuja tonnikalahiutaleita.

Vinkki!

Korvaa katkarauvt ohueksi viipaloidula possunkyljellä tai raastetuilla kasviksilla.

MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä