4,1(14)
Okonomiyaki
30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen
Japanilainen täytetty munakas on kokeilemisen arvoinen!
Julkaistu 7.1.2016
Maku
Reseptin ainekset 2 kpl
2½ dlvehnäjauhoja
1¼ dlvettä tai dashi-lientä
1 tlsuolaa
½–1 tlleivinjauhetta
1 tlsokeria
250 graastettua kaalia
2 kplkananmunaa
80 gkatkarapuja
2 tlseesamiöljyä paistamiseen (1tl per munakas)
Okonomiyaki-kastike
¾ dlketsuppia
½ dlworcestershirenkastiketta
½ dlsakea
½ dlmiriniä
½ rklinkivääriä raastettuna
1 kplvalkosipulin kynsi hienonnettuna
1 rklsokeria
Pinnalle
okonomiyaki-kastiketta
majoneesia (kevyt)
tonnikalahiutaleita

Valmista okinomiyaki-kastike yhdistämällä kaikki ainekset kattilassa. Keitä seosta kasaan muutaman minuutin ajan miedolla lämmöllä.

Sekoita jauhot, vesi, suola, leivinjauhe ja sokeri isossa kulhossa.

Lisää karkeaksi raastettu kaali ja sekoita se huolellisesti taikinan kanssa.

Lisää myös munat ja sekoita varoen.

Esilämmitä pinnoitettu pannu keskilämmölle. Lisää seesamiöljyä tasaisesti. Kaada valmista munakastaikinaa pannulle noin 15 cm leveä ja 3 cm paksu lätty. Asemoi puolet katkaravuista lätyn pinnalle.

Käännä munakas 3 minuutin kuluttua isolla lastalla, paina varovasti ja jatka paistamista 5 minuuttia. Käännä munakas vielä kerran rapupuoli ylöspäin ja paista minuutin verran.

Levitä valmiin munakkaan päälle okinomiyaki-kastiketta, majoneesia ja huolella valutettuja tonnikalahiutaleita.

Vinkki! Korvaa katkaravut ohueksi viipaloidulla possunkyljellä tai raastetuilla kasviksilla.

3 kommenttia