Ohraisat lihapiirakat lehtitaikinasta – näin valmistat suolaiset herkut helposti uunissa
1 h 25 min
{
Aktiivinen
45 minPassiivinen
40 minOhratäytteiset lihapiirakat valmistuvat helposti lehtitaikinasta. Mausta ei kuitenkaan ole tingitty – kokeile, niin tiedät, mistä puhumme!
4
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 17.10.2012

Ohraisat lihapiirakat lehtitaikinasta – näin valmistat suolaiset herkut helposti uunissa
Reseptin ainekset (2 kpl)
- 1 1/2 dlohrahelmiä
- 4 dlvettä
- 1/2 tlsuolaa
- 400 gnaudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)
- 1 kplsipulia (hienonnettuna)
- 2 kplvalkosipulinkynttä (hienonnettuna)
- 400 gvalkokaalia (suikaloituna)
- 1 tlsuolaa
- 1 tlmustapippuria
- 1 rklsiirappia
- 1 1/2 tltimjamia
Lisäksi
- 800 glehtitaikinaa (pakaste) (isoja)
Voiteluun
- 1 kplmunaa
Ohraisat lihapiirakat valmistuvat näin:
- Keitä ensin ohra. Mittaa kattilaan vesi ja mausta se suolalla. Kiehauta ja lisää ohrahelmet. Keitä kannen alla hiljaa poreillen noin 15 minuuttia. Sekoita välillä. Kaada kypsät ohrahelmet lävikköön ja valuta. Anna jäähtyä hieman.
- Ruskista jauheliha paistokasarissa. Lisää sipulit ja kaali. Hauduttele keskilämmöllä niin, että kaali pehmenee. Mausta suolalla, mustapippurilla, siirapilla ja timjamilla. Kääntele lopuksi joukkoon ohrahelmet. Nosta pannu liedeltä.
- Kauli lehtitaikinalevyt hieman isommiksi. Jaa täyte molempien levyjen keskelle pituussuunnassa ja taita reunat täytteen päälle. Kostuta vedellä taikinan reunoja hieman niin ne pysyvät paremmin kiinni. Käännä piirakat leivinpaperilla peitetylle uunipellille siten, että saumakohta jää alapuolelle.
- Painele vielä piirakan päät tiukasti kiinni haarukalla. Pistele pintaan myös muutama reikä haarukalla, niin höyryt pääsevät ulos eikä taikinan pinta repeä paiston aikana.
- Voitele lihapiirakkojen pinnat munalla ja paista ohraisia lihapiirakoita 200-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia.
Vinkki!
Kurkkaa myös huippuherkullinen perinteisten lihapiirakoiden resepti!

Perinteinen lihapiirakka – tästä pellillisestä riittää isommallekin porukalle
Maku

Lihapiirakka – maukas taikinakuori ja mehevä täyte takaavat makuelämyksen
Maku

Kotitekoiset lihapiirakat
Maku

Vihis on lihiksen superherkullinen vegaaninen serkku – näin teet vihikset itse kotikeittiössäsi
Kotivinkki

Pienet minilihapiirakat ovat täynnä makua – kokeile ja ihastu!
Kotivinkki

Itse tehdyt lihapiirakat – onnistu äidin luottoreseptillä!
Maku

Peltilihapiirakka
Maku

Lindströminpeltilihis – punastunut retroherkku villitsee
Maku