Keitä ensin ohra. Mittaa kattilaan vesi ja mausta se suolalla. Kiehauta ja lisää ohrahelmet. Keitä kannen alla hiljaa poreillen noin 15 minuuttia. Sekoita välillä. Kaada kypsät ohrahelmet lävikköön ja valuta. Anna jäähtyä hieman.
Ruskista jauheliha paistokasarissa. Lisää sipulit ja kaali. Hauduttele keskilämmöllä niin, että kaali pehmenee. Mausta suolalla, mustapippurilla, siirapilla ja timjamilla. Kääntele lopuksi joukkoon ohrahelmet. Nosta pannu liedeltä.
Kauli lehtitaikinalevyt hieman isommiksi. Jaa täyte molempien levyjen keskelle pituussuunnassa ja taita reunat täytteen päälle. Kostuta vedellä taikinan reunoja hieman niin ne pysyvät paremmin kiinni. Käännä piirakat leivinpaperilla peitetylle uunipellille siten, että saumakohta jää alapuolelle.
Painele vielä piirakan päät tiukasti kiinni haarukalla. Pistele pintaan myös muutama reikä haarukalla, niin höyryt pääsevät ulos eikä taikinan pinta repeä paiston aikana.
Voitele lihapiirakkojen pinnat munalla ja paista ohraisia lihapiirakoita 200-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia.