Maku

Ohraisa lihapiirakka

1 h 25 min
4
0

Ohraisa lihapiirakka

Teksti Teresa Välimäki
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (2 kpl)

  • 1 1/2 dlohrahelmiä
  • 4 dlvettä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 400 gnaudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)
  • 1 kplsipulia (hienonnettuna)
  • 2 kplvalkosipulinkynttä (hienonnettuna)
  • 400 gvalkokaalia (suikaloituna)
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlmustapippuria
  • 1 rklsiirappia
  • 1 1/2 tltimjamia

Lisäksi

  • 800 glehtitaikinaa (pakaste) (isoja)

Voiteluun

  • 1 kplmunaa

Tee näin

1 h 25 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN40 min

Keitä ensin ohra. Mittaa kattilaan vesi ja mausta se suolalla. Kiehauta ja lisää ohrahelmet. Keitä kannen alla hiljaa poreillen noin 15 minuuttia. Sekoita välillä. Kaada kypsät ohrahelmet lävikköön ja valuta. Anna jäähtyä hieman.

Ruskista jauheliha paistokasarissa. Lisää sipulit ja kaali. Hauduttele keskilämmöllä niin, että kaali pehmenee. Mausta suolalla, mustapippurilla, siirapilla ja timjamilla. Kääntele lopuksi joukkoon ohrahelmet. Nosta pannu liedeltä.

Kauli lehtitaikinalevyt hieman isommiksi. Jaa täyte molempien levyjen keskelle pituussuunnassa ja taita reunat täytteen päälle. Kostuta vedellä taikinan reunoja hieman niin ne pysyvät paremmin kiinni. Käännä piirakat leivinpaperilla peitetylle uunipellille siten, että saumakohta jää alapuolelle.

Painele vielä piirakan päät tiukasti kiinni haarukalla. Pistele pintaan myös muutama reikä haarukalla, niin höyryt pääsevät ulos eikä taikinan pinta repeä paiston aikana.

Voitele lihapiirakkojen pinnat munalla ja paista ohraisia lihapiirakoita 200-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä