Maku

Nyt sitruunasuulla kävi munkki! Marenki-sitruunamunkit yhdistävät pehmeän marengin ja lemon curd -tahnan täydellisesti

2 h
{
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
1 h 15 min
Täytä pehmeät munkit sitruunatahnalla ja kuorruta komeaksi italialaisella marengilla. Sitruuna-marenkimunkit nostavat vappukemujen herkuttelut uudelle tasolle, nappaa resepti!
4
0
Julkaistu: 25.4.2022


Reseptin ainekset (20 kpl)

  • 25 ghiivaa
  • 2½ dlkevytmaitoa
  • 1muna
  • 1 dlsokeria
  • 1 tlsuolaa
  • 2 tlkardemummaa
  • 7–8 dlvehnäjauhoja
  • 75 gvoita (huoneenlämpöistä)
  • 1 lrypsiöljyä (paistamiseen)
  • 300 glemon curd -sitruunatahnaa

Italialainen marenki

  • 3valkuaista
  • 2½ dlsokeria
  • 1 dlvettä
Tulosta

Marenki-sitruunamunkit – ohje:

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää muna, sokeri, suola, kardemumma ja puolet jauhoista. Sekoita tasaiseksi. Lisää loput jauhot vähitellen, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää pehmeä voi ja vaivaa hetki.
  2. Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä, vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi, noin 45 minuuttia. Leivo taikinasta 20 pullaa. Siirrä pullat leivinpaperin päälle uunipellille. Kohota hyvin liinan alla noin 30 minuuttia.
  3. Kuumenna öljy padassa tai paksupohjaisessa teräskattilassa. Kuumenna öljy 170–180-asteiseksi. Varo ylikuumenemista.
  4. Paista muutama munkki kerrallaan, noin 2 minuuttia per puoli. Käännä ja paista toiselta puolelta. Nosta kypsät munkit reikäkauhalla talouspaperin päälle ja anna jäähtyä.
  5. Valmista marenki. Erottele valkuaiset yleiskoneen kulhoon ja vaahdota ne.
  6. Kaada vesi kattilaan, lisää sokeri ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä, kunnes sokerisiirapin lämpötila on 121 astetta.
  7. Kaada sokeriliemi ohuena nauhana valkuaisvaahtoon yleiskoneen ollessa päällä. Vatkaa seosta, kunnes se on paksua ja kiiltävää. Jatka vatkaamista pienemmällä teholla, kunnes marenki on jäähtynyt huoneenlämpöiseksi. Lusikoi marenki tähtityllalla varustettuun pursotinpussiin.
  8. Lusikoi sitruunatahna ohutkärkisellä tyllalla varustettuun pursotinpussiin. Paina kärki munkin sisään ja täytä.
  9. Pursota marenki munkkien päälle ja polta pinta kaasupolttimella.

Vinkki!

Voit paahtaa pinnan myös uunissa grillivastusten alla. Siirrä kuorrutetut munkit pellille ilman leivinpaperia. Paahda pinta nopeasti grillivastusten alla. Tarkkaile paistumista koko ajan, jotta kuorrute ei pala.

Kommentoi »