


Kevättä lautasella
Nyhtötofusalaatti – helppo peltisalaatti tehdään rapeaksi paistetusta tofusta ja raikkaista kevätkasviksista
30 min
Uunissa paistetun nyhtötofun päälle lastataan rapeita pikaisesti pikkelöityjä kasviksia ja varhaiskaalia.
Reseptin ainekset
4 annosta
1 pkt (350 g)
kiinteää marinoitua tofua
2 rkl
rypsiöljyä
(ripaus
suolaa)
400 g
varhaiskaalia
4 rkl
vegaanista limemajoneesia
½ dl
suolapähkinöitä
½ rku
korianteria
½–1
punaista chiliä
Pikapikkelöidyt kasvikset
3 rkl
vettä
2 rkl
sokeria
2 rkl
viinietikkaa
¼ tl
suolaa
2
pientä porkkanaa
5
retiisiä
½
kurkku (tai 1 avomaakurkku)
Nyhtötofusalaatti – ohje:
- Raasta tofu karkeaksi raasteeksi, levitä raaste leivinpaperille uunipellille ja taputtele talouspaperilla kuivaksi. Sekoita joukkoon öljyä. Paista 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia pari kertaa tofuraastetta käännellen, kunnes tofu on kauniin ruskeaa ja rapeaa.
- Valmista pikkelikasvikset. Sekoita vesi, sokeri, viinietikka ja suola lasipurkissa. Kuori ja raasta porkkanat. Huuhtele ja viipaloi retiisit ja kurkku. Jos käytät avomaakurkkua, kuori se ennen viipalointia. Huuhtele ja suikaloi varhaiskaali.
- Sekoita nyhtötofun joukkoon. Lisää pikkelöidyt kasvikset, majoneesia, suolapähkinöitä, hienonnettua korianteria ja viipaloitua chiliä. Tarjoa paahdettujen pitaleipien tai tortillojen kanssa.
Vinkki!
Pikkelikasvikset voi hyvin tehdä jo edellisenä päivänä.
Vinkki!
Vältä hävikkiä! Pirskottele pikkelilientä salaatille kastikkeeksi tai viipaloi liemeen uusi satsi kasviksia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat