Maku

Nyhtötähtitorttu – yhdestä jättijoulutortusta riittää jaettavaa isollekin porukalle

55 min
{
Aktiivinen30 min
Passiivinen25 min
Nyhtötähtitorttu on voitaikinasta leivottu viikunamarmeladilla täytetty jättijoulutorttu, josta napsitaan herkuteltavaa sakara kerrallaan. Upea nyhtötähtitorttu valmistuu vain neljästä raaka-aineesta, ja siitä riittää herkuteltavaa isommallekin porukalle. Kokeile täytteeksi viikunan sijaan luumumarmeladia tai paistonkestävää omena-inkiväärihilloa.
4
0
Kuvat Hannes Paananen


Ainekset (14 annosta)

Nyhtötähtitorttu

 • 2 pkt (à 500 g)esikaulittua ja laskostettua voitaikinaa (pakaste)
 • 150 gviikunamarmeladia (paistonkestävä)

Voitelu

 • 1muna

Pinnalle

 • 1 rkltomusokeria
Tulosta

Nyhtötähtitorttu leivotaan näin:

 1. Sulata voitaikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan.
 2. Kauli taikinoista isot pyörylät (ø 30 cm). Asettele toinen pyörylä leivinpaperin päälle pellille. Levitä taikinan päälle viikunamarmeladia. Nosta päälle toinen pyörylä. Laita keskelle juomalasi (ø 8–10 cm). Leikkaa pyörylä 12 sektoriksi lasin reunasta ulospäin siten, että leikkaat sen ensin neljään sektoriin ja sitten vielä kunkin sektorin kolmeen sektoriin. Käännä joka toinen suikale varovasti aina kokonainen kierros oikealle päin ja joka toinen suikale puolestaan kokonainen kierros vasemmalle päin.
 3. Riko muna kulhoon ja vatkaa sen rakenne rikki. Voitele torttu munalla.
 4. Paista 200 asteessa 20–25 minuuttia
 5. Anna nyhtötähtitortun jäähtyä ja siivilöi pinnalle tomusokeria.

Vinkki!

 • Nyhtötähtitortun täytteeksi sopivat muutkin paistonkestävät marmeladit kuin viikunamarmeladi. Kannattaa valita tumma marmeladi, jotta näyttävä tähtikuvio erottuu kunnolla.
 • Joulutortut kohoavat kauniisti, kun paistolämpötila on riittävän korkea. Liian matalassa lämpötilassa tortuista ei tule lehteviä ja liian korkeassa lämpötilassa pinta tummuu ja taikina saattaa jäädä raa’aksi.
MITÄ PIDIT?
4
Kommentoi »