Unelmien Talo&Koti

Tästä ei pulla parane! Kinuskikissan norjalaiset kookospullat sulavat suussa – vanukasmainen vaniljatäyte ja kookoskuorrutus takaavat taivaallisen herkkuhetken

2 h 13 min
{
Aktiivinen
50 min
Passiivinen
1 h 23 min
Norjalaiset ovat hulluina vaniljatäytteisiin kookospulliinsa, joita saa kaikkialta. Vanukasmaista vaniljatäytettä ympäröi tomusokerista ja kookoshiutaleista tehty kuorrutus. Nappaa resepti talteen ja ihastu pullan, vaniljan ja kookoksen liittoon!
KA
0
0
Julkaistu: 17.3.2021


Ainekset (18 kpl)

Taikina

  • 100 g voita
  • 2 ½ dl täysmaitoa
  • 25 ghiivaa
  • 1 dlsokeria
  • 1 rklkardemummaa
  • 1 tlsuolaa
  • 1pieni muna
  • 7 ½ dl vehnäjauhoja

Vaniljakreemi

  • 2 ½ rkl sokeria
  • 1 rkl maissitärkkelystä
  • 2 ½ dl täysmaitoa
  • 3keltuaista
  • 1vaniljatanko

Voiteluun

  • 1muna

Kuorrutus

  • 3 ¾ dl tomusokeria
  • 2 ½ rkl vettä

Pinnalle

  • kookoshiutaleita
Tulosta
Katso kuvat valmistusvaiheista! →

Norjalaiset kookospullat leivotaan näin:

  1. Sulata voi. Lämmitä maito käden lämpöiseksi ja murenna joukkoon hiiva. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Sekoita maitoon sokeri, mausteet ja muna. Lisää puolet jauhoista desilitra kerrallaan ja vatkaa taikinaa hetki. Sekoita loput jauhoista kädellä vaivaten. Lisää voisula. Alusta taikina kimmoisaksi.
  2. Peitä taikinakulho liinalla ja kohota lämpimässä paikassa noin 45 minuuttia, kunnes taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi. Mikroaaltouuni on hyvä ja vedoton kohotuspaikka. Esilämmitä mikro kuumentamalla siellä mukillinen vettä. Nosta taikinakulho vesimukin tilalle ja pidä mikro pois päältä.
  3. Valmista taikinan kohotessa kreemi täyte. Yhdistä kattilassa sokeri ja maissitärkkelys. Lisää maito ja keltuaiset. Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa ja kaavi sisältä siemenet kattilaan. Kuumenna liedellä sekoitellen, kunnes seos pulpahtaa. Anna jäähtyä.
  4. Jaa taikina kahtia. Leivo puolikkaasta taikinasta jauhojen avulla tanko ja jaa se 9 yhtä suureen palaan. Pyörittele palat pulliksi ja laita pellille leivinpaperille. Leivo toinen taikinapuolikas samaan tapaan. Peitä pullat liinalla ja anna kohota 20–30 minuuttia.
  5. Voitele pullat munalla. Paina pullien keskelle kolot jauhotetuilla sormilla. Täytä kolot kreemillä. Paista 200 asteessa noin 13 minuuttia.
  6. Yhdistä tomusokeri ja vesi tasaiseksi seokseksi. Levitä kuorrutetta ohut kerros norjalaisten kookospullien päälle vaniljatäytteen ympärille. Ripottele pinnalle kookoshiutaleita.

Tiesitkö?

Norjalaiset kutsuvat pullia koulupulliksi (skolebolle), sillä koululaisilla on tapana syödä niitä jälkiruokana. Nimestään huolimatta pullat maistuvat sekä lapsille että aikuisille.
MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »