Maku

Norjalaiset avokado-katkarapuleivät

20 min
3
0

Norjalaiset avokado-katkarapuleivät

Teksti Helena Saine-Laitinen, Sonja Blåberg
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 200 gkatkarapuja (pakaste)
  • 4 kpltummaa täysjyväleipäviipaletta
  • 2 rklmargariinia (rasvaa 40 %)
  • 50 gruukkusalaattia

Avokadomajoneesi

  • 1 kplavokadoa
  • 1 kplsitruunaa
  • 3 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 dltuoretta basilikaa
  • 1 rklhunajaa
  • 2 kplkeltuaista
  • 2 dloliiviöljyä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

Valuta sulaneet katkaravut siivilässä. Voitele leivät ja huuhtele salaatinlehdet.

Halkaise avokado ja poista kivi. Kuori puolikkaat ja pilko hedelmäliha monitoimikoneeseen. Purista joukkoon sitruunan mehu. Lisää kuoritut valkosipulinkynnet sekä basilika, hunaja ja keltuaiset. Soseuta seos ja lisää oliiviöljy joukkoon ohuena nauhana koneen käydessä.

Mausta seos suolalla ja pippurilla. Kääntele katkaravut majoneesin joukkoon.

Asettele leiville salaatinlehtiä ja lusikoi päälle katkarapuseosta. Tarjoa heti.

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä