Nopea pizzapohja

50 min
4.3
0

Nopea pizzapohja

MA
MU
0
4.3
Onko kiire? Nopea pizzataikina valmistuu muutamassa minuutissa. Pohja on valmis kaulittavaksi puolen tunnin kohottamisen jälkeen.
Teksti Kati Pohja
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (3 kpl)

  • 12 ghiivaa
  • 2 dlvettä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 dloliiviöljyä
  • 5 dldurumvehnäjauhoja

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN30 min

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja oliiviöljy. Alusta jauhoja taikinaan, kunnes se irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota vähintään puoli tuntia.

Nosta pizzakivi tai uunipelti kylmään uuniin. Pane uuni kuumenemaan 250 asteeseen.

Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa muutama minuutti. Vaivaa tarvittaessa joukkoon lisää jauhoja.

Jaa taikina 3–4 osaan ja kauli jauhoteutulla pöydällä pizzapohjiksi. Nosta ne yksi kerrallaan kuumalle pizzakivelle tai uunipellille, ja jaa päälle haluamasi täytteet. Paista pizzoja 250-asteisen uunin keskitasolla 10–15 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä