


Nopea pizzapohja
50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 30 min
Onko kiire? Nopea pizzapohja valmistuu muutamassa minuutissa. Pohja on valmis kaulittavaksi puolen tunnin kohottamisen jälkeen.
Reseptin ainekset
3 kpl
12 g
hiivaa
2 dl
vettä
1/2 tl
suolaa
1/2 dl
oliiviöljyä
5 dl
durumvehnäjauhoja
Nopea pizzapohja – ohje:
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja oliiviöljy. Alusta jauhoja taikinaan, kunnes se irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota vähintään puoli tuntia.
- Nosta pizzakivi tai uunipelti kylmään uuniin. Pane uuni kuumenemaan 250 asteeseen.
- Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa muutama minuutti. Vaivaa tarvittaessa joukkoon lisää jauhoja.
- Jaa taikina 3–4 osaan ja kauli jauhotetulla pöydällä pizzapohjiksi. Nosta ne yksi kerrallaan kuumalle pizzakivelle tai uunipellille, ja jaa päälle haluamasi täytteet. Paista pizzoja 250-asteisen uunin keskitasolla 10–15 minuuttia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat