Nopea pizzapohja
50 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
30 minOnko kiire? Nopea pizzapohja valmistuu muutamassa minuutissa. Pohja on valmis kaulittavaksi puolen tunnin kohottamisen jälkeen.
MA
MU
4.1
Kuvat
Julkaistu 3.11.2015

Nopea pizzapohja
Reseptin ainekset (3 kpl)
- 12 ghiivaa
- 2 dlvettä
- 1/2 tlsuolaa
- 1/2 dloliiviöljyä
- 5 dldurumvehnäjauhoja
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja oliiviöljy. Alusta jauhoja taikinaan, kunnes se irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Peitä kulho liinalla ja anna taikinan kohota vähintään puoli tuntia.
Nosta pizzakivi tai uunipelti kylmään uuniin. Pane uuni kuumenemaan 250 asteeseen.
Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa muutama minuutti. Vaivaa tarvittaessa joukkoon lisää jauhoja.
Jaa taikina 3–4 osaan ja kauli jauhoteutulla pöydällä pizzapohjiksi. Nosta ne yksi kerrallaan kuumalle pizzakivelle tai uunipellille, ja jaa päälle haluamasi täytteet. Paista pizzoja 250-asteisen uunin keskitasolla 10–15 minuuttia.