


Nokkospesto
15 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 5 min
Nokkospesto valmistetaan tuoreista nokkosenlehdistä. Nokkoset, auringonkukansiemenet, öljy ja mausteet pyöräytetään tahnaksi tehosekoittimessa. Nauti maistuva nokkospestoa esimerkiksi leivän päällä tai pastan seassa.
Reseptin ainekset
6 annosta
Nokkospesto
1 l
nokkosta (tuoretta)
0,5 dl
auringonkukansiemeniä
1,25 dl
auringonkukkaöljyä
1
valkosipulinkynsi
0,5 tl
suolaa
Nokkospesto – ohje:
- Pese nokkosen versot kylmällä vedellä. Käytä apuna kumihanskoja tai pihtejä.
- Keitä nokkosia 2-3 minuuttia. Nosta nokkoset siivilään ja huuhto nopeasti kylmällä vedellä. Jätä valumaan.
- Mittaa tehosekoittimeen öljy, auringonkukansiemenet ja suola. Lisää hyvin valutetut nokkoset (purista tarvittaessa ylimääräinen vesi pois) ja valkosipuli.
- Anna tehosekoittimen pyöriä, kunnes nokkospeston massa on tasaista.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat