Maku

Nokkos-ricottapiirakka

1 h 20 min
{
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
40 min
KA
3.8
0


Ainekset (12 palaa)

Pohja

  • 380 gpiirakkataikinaa (pakaste) (Myllyn Paras Ruis-Kaura Piirakkataikinaa tai Pyöreä Piirakkataikinaa, suolaista)

Täyte

  • 3 dlkeitettyä riisiä (Myllyn Paras Jasmiini Riisiä tai Irtonainen Riisi+Ohraa, keittämättömänä 1 dl)
  • 200 gnokkosta (tai pinaatinlehtiä)
  • 1 rklvoita
  • 2 kplsipulia
  • 1 tlviherpippuria
  • 1 tlsuolaa
  • 3 rkltuoretta basilikaa (hienonnettuna)
  • 250 gricottajuustoa
  • 2 dlparmesaanijuustoa (hienona raasteena)
  • 1 dlkuohukermaa
  • 1 kplmunaa
Tulosta

Keitä riisit tai suurimot kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan.

Painele sulanut taikina Ø n. 26 cm:n reunallisen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Vuokaa ei tarvitse voidella erikseen.

Puhdista nokkoset ja huuhdo ne lävikössä. Ryöppää ne kiehuvassa vedessä ja valuta hyvin. Hienonna nokkoset.

Silppua sipulit. Paista nokkoset ja sipulit voissa pannulla. Mausta seos ja nosta liedeltä.

Sekoita juustot, kerma ja muna keskenään. Lisää keitetyt valutetut riisit tai suurimot ja jäähtynyt nokkos-sipuliseos.

Levitä täyte piirakkapohjalle. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 40 minuuttia.

Voit käyttää ricotan sijaan fetajuustoa. Vähennä tällöin suolan määrää.
MITÄ PIDIT?
3.75
Kommentoi »