


Nokkos-ricottapiirakka
1 h 20 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 40 min
Reseptin ainekset
12 palaa
Pohja
380 g
piirakkataikinaa (pakaste) (Myllyn Paras Ruis-Kaura Piirakkataikinaa tai Pyöreä Piirakkataikinaa, suolaista)
Täyte
3 dl
keitettyä riisiä (Myllyn Paras Jasmiini Riisiä tai Irtonainen Riisi+Ohraa, keittämättömänä 1 dl)
200 g
nokkosta (tai pinaatinlehtiä)
1 rkl
voita
2 kpl
sipulia
1 tl
viherpippuria
1 tl
suolaa
3 rkl
tuoretta basilikaa (hienonnettuna)
250 g
ricottajuustoa
2 dl
parmesaanijuustoa (hienona raasteena)
1 dl
kuohukermaa
1 kpl
munaa
Keitä riisit tai suurimot kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan.
Painele sulanut taikina Ø n. 26 cm:n reunallisen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Vuokaa ei tarvitse voidella erikseen.
Puhdista nokkoset ja huuhdo ne lävikössä. Ryöppää ne kiehuvassa vedessä ja valuta hyvin. Hienonna nokkoset.
Silppua sipulit. Paista nokkoset ja sipulit voissa pannulla. Mausta seos ja nosta liedeltä.
Sekoita juustot, kerma ja muna keskenään. Lisää keitetyt valutetut riisit tai suurimot ja jäähtynyt nokkos-sipuliseos.
Levitä täyte piirakkapohjalle. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 40 minuuttia.
Voit käyttää ricotan sijaan fetajuustoa. Vähennä tällöin suolan määrää.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat