Kotivinkki

Nizzanpiirakka – leivo ranskalaisen klassikkosalaatin makumaailma suolaisen piirakan muotoon

1 h
0
0

Nizzanpiirakassa maistuvat samannimisen klassikkosalaatin maut, kuten peruna, kala ja vihreät pavut. Kiinnitä turvavyöt ja valmistaudu herkulliseen makumatkaan kohti Etelä-Ranskaa.
Tulosta
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (8 annosta)

Pohja

  • 150 gvoita tai margariinia
  • 3 ½ dlvehnäjauhoja
  • ⅓ tlsuolaa
  • 1kananmuna

Täyte

  • 2pientä perunaa
  • 1pieni punasipuli
  • 6kirsikkatomaattia
  • 1 prktonnikalaa öljyssä
  • 12vihreää papua (tuore tai pakaste)
  • 10kivetöntä oliivia (esim. Kalamata)
  • 8anjovis- tai sardellifileetä

Kermaviili-juustoseos

  • 2 dlkermaviiliä
  • 2kananmunaa
  • 3 dlmozzarellajuustoraastetta
  • ½ dlruohosipulia (hienonnettuna)
  • ½ tlsuolaa
  • ⅓ tlmustapippuria

Lisäksi

  • ½ rsrucolaa tai rucolan versoja

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN30 min

Nizzanpiirakka valmistuu näin:

  1. Nypi voi, jauhot ja suola kulhossa. Lisää muna nopeasti sekoittaen. Laita taikina jääkaappiin täytteiden valmistelun ajaksi.
  2. Kuori perunat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Suikaloi sipuli. Halkaise kirsikkatomaatit. Valuta tonnikala.
  3. Painele taikina piirakkavuoan (Ø 26 cm) pohjalle ja reunoille. Voit jakaa taikinan myös kahteen pienempään vuokaan.
  4. Sekoita kermaviili, munat, juustoraaste, ruohosipulit, suola ja pippuri.
  5. Levitä tonnikala ja perunaviipaleet piirakan pohjalle. Kaada kermaviiliseos vuokaan. Lisää päälle sipulit, pavut ja tomaatit.
  6. Paista 200-asteisen uunin alatasolla 30 minuuttia. Lisää kuuman piirakan pinnalle anjovikset ja oliivit. Viimeistele nizzanpiirakka rucolalla.
MITÄ PIDIT?
0