Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Nizzanpiirakka – leivo ranskalaisen klassikkosalaatin makumaailma suolaisen piirakan muotoon

1 h 0 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 30 min

Nizzanpiirakassa maistuvat samannimisen klassikkosalaatin maut, kuten peruna, kala ja vihreät pavut. Kiinnitä turvavyöt ja valmistaudu herkulliseen makumatkaan kohti Etelä-Ranskaa.

30.7.2019
Reseptin ainekset
8 annosta
Pohja
150 g
voita tai margariinia
3 ½ dl
vehnäjauhoja
⅓ tl
suolaa
1
kananmuna
Täyte
2
pientä perunaa
1
pieni punasipuli
6
kirsikkatomaattia
1 prk
tonnikalaa öljyssä
12
vihreää papua (tuore tai pakaste)
10
kivetöntä oliivia (esim. Kalamata)
8
anjovis- tai sardellifileetä
Kermaviili-juustoseos
2 dl
kermaviiliä
2
kananmunaa
3 dl
mozzarellajuustoraastetta
½ dl
ruohosipulia (hienonnettuna)
½ tl
suolaa
⅓ tl
mustapippuria
Lisäksi
½ rs
rucolaa tai rucolan versoja

Nizzanpiirakka valmistuu näin:

  1. Nypi voi, jauhot ja suola kulhossa. Lisää muna nopeasti sekoittaen. Laita taikina jääkaappiin täytteiden valmistelun ajaksi.
  2. Kuori perunat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Suikaloi sipuli. Halkaise kirsikkatomaatit. Valuta tonnikala.
  3. Painele taikina piirakkavuoan (Ø 26 cm) pohjalle ja reunoille. Voit jakaa taikinan myös kahteen pienempään vuokaan.
  4. Sekoita kermaviili, munat, juustoraaste, ruohosipulit, suola ja pippuri.
  5. Levitä tonnikala ja perunaviipaleet piirakan pohjalle. Kaada kermaviiliseos vuokaan. Lisää päälle sipulit, pavut ja tomaatit.
  6. Paista 200-asteisen uunin alatasolla 30 minuuttia. Lisää kuuman piirakan pinnalle anjovikset ja oliivit. Viimeistele nizzanpiirakka rucolalla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt