


Nizzanpiirakka – leivo ranskalaisen klassikkosalaatin makumaailma suolaisen piirakan muotoon
1 h 0 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 30 min
Nizzanpiirakassa maistuvat samannimisen klassikkosalaatin maut, kuten peruna, kala ja vihreät pavut. Kiinnitä turvavyöt ja valmistaudu herkulliseen makumatkaan kohti Etelä-Ranskaa.
Reseptin ainekset
8 annosta
Pohja
150 g
voita tai margariinia
3 ½ dl
vehnäjauhoja
⅓ tl
suolaa
1
kananmuna
Täyte
2
pientä perunaa
1
pieni punasipuli
6
kirsikkatomaattia
1 prk
tonnikalaa öljyssä
12
vihreää papua (tuore tai pakaste)
10
kivetöntä oliivia (esim. Kalamata)
8
anjovis- tai sardellifileetä
Kermaviili-juustoseos
2 dl
kermaviiliä
2
kananmunaa
3 dl
mozzarellajuustoraastetta
½ dl
ruohosipulia (hienonnettuna)
½ tl
suolaa
⅓ tl
mustapippuria
Lisäksi
½ rs
rucolaa tai rucolan versoja
Nizzanpiirakka valmistuu näin:
- Nypi voi, jauhot ja suola kulhossa. Lisää muna nopeasti sekoittaen. Laita taikina jääkaappiin täytteiden valmistelun ajaksi.
- Kuori perunat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Suikaloi sipuli. Halkaise kirsikkatomaatit. Valuta tonnikala.
- Painele taikina piirakkavuoan (Ø 26 cm) pohjalle ja reunoille. Voit jakaa taikinan myös kahteen pienempään vuokaan.
- Sekoita kermaviili, munat, juustoraaste, ruohosipulit, suola ja pippuri.
- Levitä tonnikala ja perunaviipaleet piirakan pohjalle. Kaada kermaviiliseos vuokaan. Lisää päälle sipulit, pavut ja tomaatit.
- Paista 200-asteisen uunin alatasolla 30 minuuttia. Lisää kuuman piirakan pinnalle anjovikset ja oliivit. Viimeistele nizzanpiirakka rucolalla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat