


Helppo kuin mikä!
Nektariinipiirakka valmistuu ilman uunia – katso ruokatoimittajan oma suosikkiresepti!
45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 30 min
Helppo nektariinipiirakka tehdään italialaisista cantuccini-mantelikorpuista, täyteläisestä ranskankermavaahdosta ja marinoiduista hedelmistä.
”Tästä nektariinipiirakasta tuli yksi suosikkiresepteistäni! Ihan sika hyvä. Mantelikorput sopivat täydellisesti pohjaksi, ranskankermavaahto oli tosi hyvä ja amarettoliköörissä marinoidut nektariiniviipaleet olivat täydellisiä”, reseptin kehittänyt Mika Rampa hehkuttaa.
Reseptin ainekset
6 annosta
200 g
mantelikorppuja (cantuccini)
75 g
voita
2 dl
vispikermaa
200 g
ranskankermaa (rasvaa 28%)
2 rkl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
syötäviä kukkia koristeluun (esim. neilikka tai orvokki)
Amaretto-nektariinit
4 (500 g)
nektariinia
5 cl
amaretto-likööriä
2 rkl
sokeria
Nektariinipiirakka – ohje:
- Murskaa korput muovipussissa tai tehosekoittimessa karkeaksi muruksi. Sulata voi ja lisää murujen sekaan. Painele seos piirakkavuoan (ø 26 cm) pohjalle ja reunoille. Siirrä jääkaappiin.
- Valmista amaretto-nektariinit. Halkaise nektariinit, poista siemenet ja leikkaa viipaleiksi. Laita nektariiniviipaleet kulhoon. Mittaa päälle amaretto ja sokeri. Sekoita ja anna tekeytyä noin 30 minuuttia.
- Yhdistä kerma ja ranskankerma. Vatkaa paksuksi vaahdoksi. Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.
- Lisää vaahto pohjan päälle. Lisää marinoidut nektariinit ja pohjalle jäänyt liemi. Viimeistele syötävillä kukilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat