Naanleivät suppismuhennoksella

1 h 10 min
3.8
2

Naanleivät suppismuhennoksella

KA
2
3.8
Teksti Arja Savela/Myllyn Paras Oy
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 4 dlturkkilaista jogurttia
  • 25 ghiivaa
  • 1 rklsokeria
  • 1 tlsuolaa
  • 1 kplmunaa
  • 3 dldurumvehnäjauhoja (Myllyn Paras)
  • 4 dlvehnäjauhoja (Myllyn Paras Emännän Puolikarkea)
  • 1/2 dloliiviöljyä

Voiteluun

  • 50 gvoita (sulatettuna)

Suppilovahveromuhennos

  • 1 dlsuppilovahveroita
  • 50 gvoita
  • 2 kplsipulia (hienonnettuna)
  • 3 rklvehnäjauhoja (Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja)
  • 2 1/2 dlkuohukermaa
  • 2 1/2 dlkevytmaitoa
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlsokeria
  • 1/2 tlvalkopippuria

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN40 min

Liuota hiiva kädenlämpöiseen jogurttiin. Vatkaa joukkoon sokeri, suola ja muna. Lisää durumvehnäjauhot aluksi vatkaten. Vaivaa joukkoon puolikarkeat vehnäjauhot ja lisää loppuvaiheessa öljy. Kohota taikina liinalla peitettynä kaksinkertaiseksi.

Lämmitä uuni 250 asteeseen. Jaa taikina jauhotetulla pöydällä 8 palaan. Taputtele ne 1/2–1 cm:n paksuisiksi soikioiksi pellille (älä käytä leivinpaperia, koska se palaa todella kuumassa uunissa).

Paista leivät heti 250-asteisen uunin yläosassa 5–8 minuuttia. Sivele leivät voisulalla.

Kuumenna paloiteltuja sieniä pannulla, kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut. Lisää voi ja sipulit. Anna kuullottua.

Ripottele päälle jauhot. Lisää kermamaitoa koko ajan sekoittaen, kunnes muhennos on paksuhkoa. Mausta muhennos ja anna sen vetäytyä hetki.

Täytä leivät muhennoksella.

MITÄ PIDIT?
3.8
Katso myös nämä