Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Muumiopiirakka

2 h 15 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 45 min

Muumiopiirakka halloweenjuhlien veikein piiras! Yrteillä maustettu rahka-voitaikina täytetään meheväksi kasviksilla ja homejuustotäytteellä. Päälle nostetaan superhelpot nakkimuumiot ja kaikenikäisille löytyy sopivaa maisteltavaa.

27.10.2015
Reseptin ainekset
12 annosta
Taikina
4 1/2 dl
vehnäjauhoja
1/2 tl
suolaa
1 tl
leivinjauhetta
150 g
voita (tai margariinia, kylmää)
1 dl
tuoreyrttiseosta (esim. basilikaa ja persiljaa silputtuna)
1 1/2 dl
maitorahkaa
Täyte
1 kpl
sipulia
1 kpl
valkosipulinkynttä
2 kpl
paprikaa (punaista)
2 rkl
rypsiöljyä
150 g
kinkkua (palvi)
100 g
sinihomejuustoa (rasvaa 30 %)
200 g
ranskankermaa (rasvaa 15-18 %) (kevyt)
2 kpl
munaa
1/2 dl
tuoreyrttiseosta (silputtuna)
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria (rouhittuna)
Voitelu
1 kpl
munaa
Nakkimuumiot
200 g
nakkeja (1 pkt kuorettomia nakkeja)
3 kpl
voitaikinaa (esikaulittua levyä, pakaste)
1 kpl
munaa

Muumiopiirakka tehdään näin:

Valmista taikina nyppimällä jauhot, suola, leivinjauhe ja rasva murumaiseksi seokseksi.

Lisää yrttisilppu ja maitorahka. Sekoita nopeasti tasaiseksi (lisää tarvittaessa jauhoja).

Kääri taikina kelmuun ja siirrä jääkaappiin tunniksi. Ota tässä vaiheessa voitaikinalevyt (nakkimuumioita varten) huoneenlämpöön sulamaan.

Valmista täyte. Kuori ja silppua sipulit. Halkaise ja huuhtele paprikat. Poista siemenet. Silppua paprikat. Kuullota sipulit ja paprikat öljyssä pehmeiksi ja kauniin värisiksi.

Kauli 3/4 taikinasta jauhotetulla alustalla pyöreäksi levyksi. Nosta taikina piirakkavuokaan (Ø 24 cm). Pistele pohja haarukalla.

Levitä pohjalle sipuli-paprikaseos, suikaloitu palvikinkku ja murennettu homejuusto.

Yhdistä kulhossa ranskankerma, munat, tuoreyrtit, suola ja pippuri. Levitä seos tasaisesti paprika-kinkkutäytteelle.

Kauli loput taikinasta levyksi jauhotetulla alustalla. Leikkaa taikinasta muutaman sentin levyisiä suikaleita. Asettele ne ristikoksi taikinan päälle. Voitele pinta vatkatulla munalla.

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai kunnes piirakan täyte hyytyy, taikina on kypsää ja pinta saa kauniin värin.

Leikkaa valmiit voitaikinalevyt ohuiksi suikaleiksi. Kiepauta taikina nakkien ympärille niin, että ne näyttävät muumioilta. Nosta leivinpaperille uunipellille ja voitele nakkimuumiot munalla.

Paista nakkimuumioita 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.

Nosta valmiit nakkimuumiot valmiin piirakan päälle. Tarjoa raikkaan vihersalaatin kanssa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt