Muumiopiirakka

2 h 15 min
4
0

Muumiopiirakka

Muumiopiirakka halloweenjuhlien veikein piiras! Yrteillä maustettu rahka-voitaikina täytetään meheväksi kasviksilla ja homejuustotäytteellä. Päälle nostetaan superhelpot nakkimuumiot ja kaikenikäisille löytyy sopivaa maisteltavaa.
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 annosta)

Taikina

  • 4 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 150 gvoita (tai margariinia, kylmää)
  • 1 dltuoreyrttiseosta (esim. basilikaa ja persiljaa silputtuna)
  • 1 1/2 dlmaitorahkaa

Täyte

  • 1 kplsipulia
  • 1 kplvalkosipulinkynttä
  • 2 kplpaprikaa (punaista)
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 150 gkinkkua (palvi)
  • 100 gsinihomejuustoa (rasvaa 30 %)
  • 200 granskankermaa (rasvaa 15-18 %) (kevyt)
  • 2 kplmunaa
  • 1/2 dltuoreyrttiseosta (silputtuna)
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria (rouhittuna)

Voitelu

  • 1 kplmunaa

Nakkimuumiot

  • 200 gnakkeja (1 pkt kuorettomia nakkeja)
  • 3 kplvoitaikinaa (esikaulittua levyä, pakaste)
  • 1 kplmunaa

Tee näin

2 h 15 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h 45 min

Valmista taikina nyppimällä jauhot, suola, leivinjauhe ja rasva murumaiseksi seokseksi.

Lisää yrttisilppu ja maitorahka. Sekoita nopeasti tasaiseksi (lisää tarvittaessa jauhoja).

Kääri taikina kelmuun ja siirrä jääkaappiin tunniksi. Ota tässä vaiheessa voitaikinalevyt (nakkimuumioita varten) huoneenlämpöön sulamaan.

Valmista täyte. Kuori ja silppua sipulit. Halkaise ja huuhtele paprikat. Poista siemenet. Silppua paprikat. Kuullota sipulit ja paprikat öljyssä pehmeiksi ja kauniin värisiksi.

Kauli 3/4 taikinasta jauhotetulla alustalla pyöreäksi levyksi. Nosta taikina piirakkavuokaan (Ø 24 cm). Pistele pohja haarukalla.

Levitä pohjalle sipuli-paprikaseos, suikaloitu palvikinkku ja murennettu homejuusto.

Yhdistä kulhossa ranskankerma, munat, tuoreyrtit, suola ja pippuri. Levitä seos tasaisesti paprika-kinkkutäytteelle.

Kauli loput taikinasta levyksi jauhotetulla alustalla. Leikkaa taikinasta muutaman sentin levyisiä suikaleita. Asettele ne ristikoksi taikinan päälle. Voitele pinta vatkatulla munalla.

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia tai kunnes piirakan täyte hyytyy, taikina on kypsää ja pinta saa kauniin värin.

Leikkaa valmiit voitaikinalevyt ohuiksi suikaleiksi. Kiepauta taikina nakkien ympärille niin, että ne näyttävät muumioilta. Nosta leivinpaperille uunipellille ja voitele nakkimuumiot munalla.

Paista nakkimuumioita 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.

Nosta valmiit nakkimuumiot valmiin piirakan päälle. Tarjoa raikkaan vihersalaatin kanssa.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä