Kotivinkki

Mustikkasalaatti – ihastu sinihomejuuston ja marjojen muodostamaan makupariin!

15 min
GL
KA
0
0

Mustikkasalaatti yhdistää yllättävän makuparin, mustikat ja sinihomejuuston! Vartissa valmistuva raikas salaatti tehdään suoraan tarjoiluastiaan.
Tulosta
Teksti Mika Rampa
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (4 annosta)

Mustikkasalaatti

  • 100 gvuonankaalia
  • 2avomaankurkkua
  • 200 gmustikkaa
  • 150 gsinihomejuustoa
  • 3 rklkurpitsansiemeniä

Kastike

  • 1 rklhunajaa
  • 1 rklomenaviinietikkaa
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 2 rklhienonnettua tilliä

Koristeeksi

  • syötäviä orvokkeja

Tee näin

15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN

Mustikkasalaatti valmistuu näin:

  1. Huuhtele vuonankaalit ja levitä ne tarjoilu­astian pohjalle. Kuori ja viipaloi avomaankurkut ja asettele salaatin päälle.
  2. Lisää mustikat salaattiin ja murustele sinihomejuusto joukkoon. Lisää kurpitsansiemenet.
  3. Valmista kastike sekoittamalla hunaja, omenaviinietikka ja rypsiöljy keskenään. Lisää hienonnettu tilli kastikkeeseen.
  4. Kaada kastike mustikkasalaatin päälle ja koristele syötävillä orvokeilla.

MITÄ PIDIT?
0