


Ikisuosittu klassikko
Mustikkapiirakka kermaviilillä – rakastettu herkku, joka onnistuu varmasti
45 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 25 min
Mustikkapiirakka kermaviilillä on mummolasta tuttu klassikko. Kermaviilitäyte tekee mustikkapiirakasta mehevän ja sopivan raikkaan. Pehmeä ja mureneva pohja leivotaan murotaikinasta.
Reseptin ainekset
8 annosta
100 g
voita tai leivontamargariinia
¾ dl
sokeria
1
muna
2½ dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
jauhettua kardemummaa
Täyte
1 prk (200 g)
kermaviiliä
¾ dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
1
kananmuna
300 g
mustikoita
Mustikkapiirakka kermaviilillä – ohje:
- Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna.
- Yhdistä kuivat aineet ja lisää voi-sokeriseokseen.
- Painele taikina jauhotetuin käsin piirakkavuoan (ø 26 cm) pohjalle ja reunoille.
- Sekoita kermaviili, sokerit ja muna kulhossa. Ripottele mustikat piirakkavuokaan ja kaada kermaviilitäyte päälle.
- Paista mustikkapiirakkaa 200-asteisessa uunissa keskitasolla 25–30 min.
Vinkki!
Jos käytät pakastemustikoita, pyöräytä mustikoiden joukkoon 1 rkl perunajauhoa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat