Maku

Mustikkamuffinit

30 min
3.9
2

Mustikkamuffinit

Teksti Susanna Katajisto
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos
Mustikkamuffinit ovat vastustamaton klassikko! Näiden mustikkamuffinien mehevyys on kokonaan omaa luokkaansa – kokeile ja tiedät, mistä puhumme.

Ainekset (12 annosta)

Mustikkamuffinit

  • 1/2 dlsokeria
  • 1 kplmunaa
  • 1/2 dlleivontamargariinia (rasvaa 80 %)
  • 1/2 dlkevytmaitoa
  • 1 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 tlvanilliinisokeria
  • 1 dlmustikoita

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN15 min

Mustikkamuffinit valmistuvat näin:

  1. Voitele muffinipellin kolot huolellisesti öljyllä. Pullasuti on hyvä apuväline.
  2. Sekoita sokeri, muna, sulatettu ja jäähdytetty rasvasula ja maito keskenään. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Pyöräytä lopuksi joukkoon jäiset pakastemustikat.
  3. Nostele taikinaa kahdella lusikalla muffinipellin koloihin. Jätä kohoamisvaraa. Paista mustikkamuffineja 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Vinkki!

Voit käyttää muffineihin myös muita pakastemarjoja. Makua ja väriä antamaan sopivat vaikkapa puolukat, rouhitut vadelmat tai viinimarjat.

MITÄ PIDIT?
3.9