Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Rättänä

1 h 5 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 45 min

Rättänä on Mikkelin seudun perinneruokaa parhaimmillaan. Tarjoile mustikoista leivottu rättänä kermavaahdon kanssa.

29.1.2015
Reseptin ainekset
6 annosta
Pohja
250 g
voita
0,5 dl
sokeria
1 dl
ohrajauhoja
3,5 dl
ruisjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
Täyte
400 g
Mustikkaa
1 rkl
perunajauhoja
0,5 dl
sokeria

Rättänä – ohje:

  1. Sekoita kuivat aineet, eli ohra- ja ruisjauhot, leivinjauhe ja sokeri, keskenään.
  2. Lisää kuiviin aineksiin melkein sula voi ja sekoita taikinaksi. Anna olla puolisen tuntia viileässä/jääkaapissa, mikäli taikina tarttuu liikaa käsiin.
  3. Levitä 2/3 taikinasta ruukun pohjalle tasaisesti.
  4. Sekoita mustikat, perunajauhot ja sokeri keskenään ja kaada taikinapohjan päälle ruukkuun.
  5. Painele jäljellä olevasta taikinasta pyöreä levy leivinpaperin päällä ja peitä mustikat levyllä.
  6. Paista rättänää 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.  
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt