


Rättänä
1 h 5 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 45 min
Rättänä on Mikkelin seudun perinneruokaa parhaimmillaan. Tarjoile mustikoista leivottu rättänä kermavaahdon kanssa.
Reseptin ainekset
6 annosta
Pohja
250 g
voita
0,5 dl
sokeria
1 dl
ohrajauhoja
3,5 dl
ruisjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
Täyte
400 g
Mustikkaa
1 rkl
perunajauhoja
0,5 dl
sokeria
Rättänä – ohje:
- Sekoita kuivat aineet, eli ohra- ja ruisjauhot, leivinjauhe ja sokeri, keskenään.
- Lisää kuiviin aineksiin melkein sula voi ja sekoita taikinaksi. Anna olla puolisen tuntia viileässä/jääkaapissa, mikäli taikina tarttuu liikaa käsiin.
- Levitä 2/3 taikinasta ruukun pohjalle tasaisesti.
- Sekoita mustikat, perunajauhot ja sokeri keskenään ja kaada taikinapohjan päälle ruukkuun.
- Painele jäljellä olevasta taikinasta pyöreä levy leivinpaperin päällä ja peitä mustikat levyllä.
- Paista rättänää 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat