Maku

Rättänä

1 h 5 min
4.5
0

Rättänä

Teksti Perinneruokaa prkl
Kuvat Perinneruokaa prkl
Tulosta
Mainos
Rättänä on Mikkelin seudun perinneruokaa parhaimmillaan. Tarjoile mustikoista leivottu rättänä kermavaahdon kanssa.

Ainekset (6 annosta)

Pohja

  • 250 gvoita
  • 0,5 dlsokeria
  • 1 dlohrajauhoja
  • 3,5 dlruisjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta

Täyte

  • 400 gMustikkaa
  • 1 rklperunajauhoja
  • 0,5 dlsokeria

Tee näin

1 h 5 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN45 min

Rättänä leivotaan näin:

  1. Sekoita kuivat aineet, eli ohra- ja ruisjauhot, leivinjauhe ja sokeri, keskenään.
  2. Lisää kuiviin aineksiin melkein sula voi ja sekoita taikinaksi. Anna olla puolisen tuntia viileässä/jääkaapissa, mikäli taikina tarttuu liikaa käsiin.
  3. Levitä 2/3 taikinasta ruukun pohjalle tasaisesti.
  4. Sekoita mustikat, perunajauhot ja sokeri keskenään ja kaada taikinapohjan päälle ruukkuun.
  5. Painele jäljellä olevasta taikinasta pyöreä levy leivinpaperin päällä ja peitä mustikat levyllä.
  6. Paista 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.  
MITÄ PIDIT?
4.5