Maku

Mustikkakukko

1 h 5 min
4.4
0

Mustikkakukko

Mikkelin seudun perinneruokaa parhaimmillaan.
Teksti Perinneruokaa prkl
Kuvat Perinneruokaa prkl
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

Pohja

  • 250 gvoita
  • 0,5 dlsokeria
  • 1 dlohrajauhoja
  • 3,5 dlruisjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta

Täyte

  • 400 gMustikkaa
  • 1 rklperunajauhoja
  • 0,5 dlsokeria

Tee näin

1 h 5 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN45 min

Sekoita kuivat aineet, eli ohra- ja ruisjauhot, leivinjauhe ja sokeri, keskenään.

Lisää kuiviin aineksiin melkein sula voi ja sekoita taikinaksi. Anna olla puolisen tuntia viileässä/jääkaapissa, mikäli taikina tarttuu liikaa käsiin.

Levitä 2/3 taikinasta ruukun pohjalle tasaisesti.

Sekoita mustikat, perunajauhot ja sokeri keskenään ja kaada taikinapohjan päälle ruukkuun.

Painele jäljellä olevasta taikinasta pyöreä levy leivinpaperin päällä ja peitä mustikat levyllä.

Paista 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.  

MITÄ PIDIT?
4.4
Katso myös nämä