Maku

Mustikkaiset talkkunapiiraat

1 h
{
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
20 min
KA
4.4
2
Julkaistu: 26.6.2013


Reseptin ainekset (12 kpl)

Pohja

  • 150 gvoita
  • 1 1/2 dlfariinisokeria
  • 2 kplmunaa
  • 1 kplvalkuaista
  • 1 dltalkkunajauhoja
  • 1 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 dlperunajauhoja
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1/2 tlkanelia

Täyte

  • 100 gvoita
  • 1/2 dltomusokeria
  • 1 kplkeltuaista
  • 3 tlvaniljasokeria

Päälle

  • 5 dlmustikoita
  • 2 dlmustaherukka-puolukkamehujuomaa
  • 1 dlhyytelösokeria
Tulosta

Voitele muffinipellin kolot ja jauhota ne korppujauholla.

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää munat ja valkuainen voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.

Jaa taikina muffinipellin kolosiin. Painele se jauhotetuin sormin vuokien pohjille ja reunoille.

Paista 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Kumoa hieman jäähtyneinä.

Vaahdota voi, sokeri, keltuainen ja vaniljasokeri kuohkeaksi. Sipaise jokaiselle pohjalle täytettä ja nostele päälle mustikat.

Kuumenna mehu ja sekoita joukkoon hyytelösokeri. Anna kiehahtaa ja jäähtyä vähän. Sivele kiille sudilla marjojen päälle.

Vinkki!

Voit valmistaa mustikkaisen talkkunapiiraan myös irtopohjavuoassa.

2 kommenttia