Kuvat
Julkaistu 26.6.2013

Mustikkaiset talkkunapiiraat
Reseptin ainekset (12 kpl)
Pohja
- 150 gvoita
- 1 1/2 dlfariinisokeria
- 2 kplmunaa
- 1 kplvalkuaista
- 1 dltalkkunajauhoja
- 1 dlvehnäjauhoja
- 1/2 dlperunajauhoja
- 2 tlvaniljasokeria
- 1 tlleivinjauhetta
- 1/2 tlkanelia
Täyte
- 100 gvoita
- 1/2 dltomusokeria
- 1 kplkeltuaista
- 3 tlvaniljasokeria
Päälle
- 5 dlmustikoita
- 2 dlmustaherukka-puolukkamehujuomaa
- 1 dlhyytelösokeria
Voitele muffinipellin kolot ja jauhota ne korppujauholla.
Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää munat ja valkuainen voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.
Jaa taikina muffinipellin kolosiin. Painele se jauhotetuin sormin vuokien pohjille ja reunoille.
Paista 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Kumoa hieman jäähtyneinä.
Vaahdota voi, sokeri, keltuainen ja vaniljasokeri kuohkeaksi. Sipaise jokaiselle pohjalle täytettä ja nostele päälle mustikat.
Kuumenna mehu ja sekoita joukkoon hyytelösokeri. Anna kiehahtaa ja jäähtyä vähän. Sivele kiille sudilla marjojen päälle.
Vinkki!
Voit valmistaa mustikkaisen talkkunapiiraan myös irtopohjavuoassa.