Maku

Mustikkainen kulhomisu – kokoa mascarponevaahdosta, italialaisista mantelikekseistä ja marjoista superhelppo kerrosjälkkäri

25 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
Kulhoon kasattava mustikkainen kulhomisu on helppo jälkiruoka ja loistava hätävara, kun pihaan kurvaa yllätysvieraita. Yhdestä kulhollisesta riittää herkuteltavaa hieman isommallekin porukalle.
4.3
0
Julkaistu: 7.8.2020


Ainekset (8–10 annosta)

  • 2½ dlkuohu- tai vispikermaa
  • 1 pkt (250 g)mascarponejuustoa
  • ¾ dlsokeria

Kostutus

  • 1 dlespressoa tai vahvaa kahvia
  • 1 dlvin santo -jälkiruokaviiniä

Lisäksi

  • 1 ps (200 g)cantuccini-keksejä (eli mantelikorppuja)
  • 1–2 lmustikoita
  • syötäviä kukkia
Tulosta

Mustikkainen kulhomisu valmistetaan näin:

  1. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Lisää mascarpone ja sokeri. Jatka vatkausta, kunnes vaahto on napakkaa.
  2. Sekoita kahvi ja jälkiruokaviini. Kasta keksi kerrallaan kostutusliemeen. Riittää, että keksi kostuu osittain, sillä kosteus leviää kakkua kootessa.
  3. Asettele kekseistä kerros kulhon (noin 3 l) pohjalle. Lusikoi päälle vaahtoa ja reilu kerros mustikoita. Toista kerrokset. Anna tekeytyä hetki ennen tarjoamista. Koristele syötävillä kukilla.
Kommentoi »