


Mustikkapiirakan mehevämpi serkku – mustikkablondien salaisuus ovat marjasattumat ja täyteläinen valkosuklaa
30 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 20 min
Mustikkablondie on brownien vaalea, mustikoilla pilkutettu versio. Annin uunissa -blogin Anni Paakkunaisen ohjeella valmistettu herkku on klassinen yhdistelmä raikasta marjaa ja täyteläistä valkosuklaata.
Reseptin ainekset
8 annosta
150 g
voita
2
isoa munaa
1 dl
sokeria
1 dl
fariinisokeria
1 tl
vanilijasokeria
100 g
valkosuklaata
1 tl
leivinjauhetta
2¼ dl
vehnäjauhoja
ripaus
suolaa
n. 1 dl
mustikoita
Lisäksi
vanilijakastiketta tai -jäätelöä
Mustikkablondie – ohje:
- Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vuoraa noin 20 × 30 cm:n uunivuoka leivinpaperilla.
- Sulata voi ja jätä jäähtymään. Vispaa munat ja sokerit kevyesti sekaisin, älä vaahdota. Lisää jäähtynyt voisula munasokeriseokseen.
- Rouhi valkosuklaa ja sekoita kuivat aineet keskenään toisessa kulhossa.
- Lisää kuivat aineet ja puolet valko-suklaarouheesta munasokeri-voiseokseen. Kääntele tasaiseksi. Sekoita mahdollisimman vähän.
- Kaada taikina vuokaan. Ripottele loput valkosuklaarouheet ja mustikat päälle.
- Paista blondieta uunin keskitasolla noin 18 minuuttia.
- Nosta jäähtymään ja anna vetäytyä kunnolla ennen tarjoilua.
- Tarjoile mustikkablondie sellaisenaan tai vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.
Vinkki: näin valmistat gluteenittoman mustikkablondien
Tee gluteeniton blondie vaihtamalla jauhot gluteenittomaan jauhoseokseen. Jätä leivinjauhe pois, jos jauhoseos sisältää valmiiksi nostatusaineita.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat