Unelmien Talo&Koti

Mustikkapiirakan mehevämpi serkku – mustikkablondien salaisuus ovat marjasattumat ja täyteläinen valkosuklaa

30 min
{
Aktiivinen
10 min
Passiivinen
20 min
Mustikkablondie on brownien vaalea, mustikoilla pilkutettu versio. Annin uunissa -blogin Anni Paakkunaisen ohjeella valmistettu herkku on klassinen yhdistelmä raikasta marjaa ja täyteläista valkosuklaata.
0
0
Julkaistu 13.9.2021


Reseptin ainekset (8 annosta)

  • 150 gvoita
  • 2isoa munaa
  • 1 dlsokeria
  • 1 dlfariinisokeria
  • 1 tlvanilijasokeria
  • 100 gvalkosuklaata
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 2¼ dlvehnäjauhoja
  • ripaussuolaa
  • n. 1 dlmustikoita

Lisäksi

  • vanilijakastiketta tai -jäätelöä
Tulosta

Mustikkablondie leivotaan näin:

  1. Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vuoraa noin 20 × 30 cm:n uunivuoka leivinpaperilla.
  2. Sulata voi ja jätä jäähtymään. Vispaa munat ja sokerit kevyesti sekaisin, älä vaahdota. Lisää jäähtynyt voisula munasokeriseokseen.
  3. Rouhi valkosuklaa ja sekoita kuivat aineet keskenään toisessa kulhossa.
  4. Lisää kuivat aineet ja puolet valko-suklaarouheesta munasokeri-voiseokseen. Kääntele tasaiseksi. Sekoita mahdollisimman vähän.
  5. Kaada taikina vuokaan. Ripottele loput valkosuklaarouheet ja mustikat päälle.
  6. Paista blondieta uunin keskitasolla noin 18 minuuttia.
  7. Nosta jäähtymään ja anna vetäytyä kunnolla ennen tarjoilua.
  8. Tarjoile mustikkablondie sellaisenaan tai vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.

Vinkki: näin valmistat gluteenittoman mustikkablondien

Tee gluteeniton blondie vaihtamalla jauhot gluteenittomaan jauhoseokseen. Jätä leivinjauhe pois, jos jauhoseos sisältää valmiiksi nostatusaineita.

Kommentoi »