Mustikkapiirakan mehevämpi serkku – mustikkablondien salaisuus ovat marjasattumat ja täyteläinen valkosuklaa
30 min
{
Aktiivinen
10 minPassiivinen
20 minMustikkablondie on brownien vaalea, mustikoilla pilkutettu versio. Annin uunissa -blogin Anni Paakkunaisen ohjeella valmistettu herkku on klassinen yhdistelmä raikasta marjaa ja täyteläista valkosuklaata.
0
Kuvat
Julkaistu 13.9.2021

Mustikkapiirakan mehevämpi serkku – mustikkablondien salaisuus ovat marjasattumat ja täyteläinen valkosuklaa
Reseptin ainekset (8 annosta)
- 150 gvoita
- 2isoa munaa
- 1 dlsokeria
- 1 dlfariinisokeria
- 1 tlvanilijasokeria
- 100 gvalkosuklaata
- 1 tlleivinjauhetta
- 2¼ dlvehnäjauhoja
- ripaussuolaa
- n. 1 dlmustikoita
Lisäksi
- vanilijakastiketta tai -jäätelöä
Mustikkablondie leivotaan näin:
- Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vuoraa noin 20 × 30 cm:n uunivuoka leivinpaperilla.
- Sulata voi ja jätä jäähtymään. Vispaa munat ja sokerit kevyesti sekaisin, älä vaahdota. Lisää jäähtynyt voisula munasokeriseokseen.
- Rouhi valkosuklaa ja sekoita kuivat aineet keskenään toisessa kulhossa.
- Lisää kuivat aineet ja puolet valko-suklaarouheesta munasokeri-voiseokseen. Kääntele tasaiseksi. Sekoita mahdollisimman vähän.
- Kaada taikina vuokaan. Ripottele loput valkosuklaarouheet ja mustikat päälle.
- Paista blondieta uunin keskitasolla noin 18 minuuttia.
- Nosta jäähtymään ja anna vetäytyä kunnolla ennen tarjoilua.
- Tarjoile mustikkablondie sellaisenaan tai vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.
Vinkki: näin valmistat gluteenittoman mustikkablondien
Tee gluteeniton blondie vaihtamalla jauhot gluteenittomaan jauhoseokseen. Jätä leivinjauhe pois, jos jauhoseos sisältää valmiiksi nostatusaineita.

Omenablondiet – syksyn makein omenaleivonnainen
Maku

Mansikkablondiet
Kotivinkki

Valkosuklaa-limeblondiet
Maku

Sekoita ja paista! Mustikka-banaanileipä on marjakauden mutkattomin (ja makoisin) kakku
Kotivinkki

Mustikkaboston
Maku

Mustikkajäädykepiirakka ihastuttaa perinteisestä mustikkapiirakasta tutulla makumaailmalla – pohja syntyy kaurakekseistä, kuohkea täyte kondensoidusta maidosta
Maku

Mustikka- tarte tatin – kesän ihanin mustikkapiirakka teki kuperkeikan
Maku

Amerikkalainen mustikkapiirakka
Maku