Kotivinkki

Mustikka-vaniljaviinerit – klassikkoleivonnaisen juju löytyy valloittavasta makuparista

2 h 15 min
0
0

Mustikka-vaniljaviinerit – klassikkoleivonnaisen juju löytyy valloittavasta makuparista

KA
0
0
Teksti Raisa Laine
Kuvat Timo Pyykkö
Tulosta
Mainos
Mustikka-vaniljaviinerit ovat ihanan makeita ja lehteviä. Parhaat viinerit valmistat tietenkin itse kaulimalla.

Ainekset (n. 20 kpl)

Viineritaikina

  • 2 ½ dlkylmää maitoa
  • 50 ghiivaa
  • 1kananmuna
  • ½ tlsuolaa
  • ½ dlsokeria
  • 25 gvoita sulatettuna
  • 7 dlvehnäjauhoja

Kaulintaan

  • 200 gvoita
  • vehnäjauhoja

Lisäksi

  • 1 psvanhan ajan vaniljakastikeaineksia (esim. Blå Band)
  • 2 dlmaitoa
  • 1½ dlpaistonkestävää mustikkamarmeladia (esim. Dronningholm)
  • 1kananmuna voiteluun
  • 1 dltomusokeria
  • tilkka vettä

Tee näin

2 h 15 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h 45 min

Mustikka-vaniljaviinerit valmistuvat näin:

  1. Lisää kylmään maitoon kaikki taikinan aineet. Huolehdi, että aineet ovat kylmiä. Sekoita vain sen verran, että taikina on tasaista, älä vaivaa. Laita jääkaappiin 10–15 minuutiksi.
  2. Kauli taikina jauhotetulla alustalla sentin paksuiseksi levyksi. Viipaloi jääkaappikylmä voi ohuiksi viipaleiksi vieri viereen levylle. Jätä 2 cm reunoista ilman voita. Taita taikina kolmeen osaan ja kaulitse taas pitkin hitain vedoin reilun 1 cm paksuiseksi levyksi. Pyyhkäise jauhot pois ja toista taittaminen ja kauliminen vielä kaksi kertaa. Anna taikinan levätä sen jälkeen jääkaapissa 15 minuuttia.
  3. Kaulitse taikinasta sentin paksuinen, suorakaiteen muotoinen levy (25 x 40 cm). Leikkaa levystä taikinapyörällä tai veitsellä noin 2 cm leveitä nauhoja. Pidä nauhojen päistä kiinni ja pyöritä vastakkaisiin suuntiin niin, että nauha menee kierteelle. Kietaise nauha löyhästi solmuun leivinpaperille pellille. Anna kohota noin tunti liinan alla.
  4. Sekoita vaniljakiisseliainekset maitoon. Paina peukalolla kohonneisiin viinereihin kaksi koloa vieri viereen. Laita toiseen reilu teelusikallinen mustikkahilloa ja toiseen vaniljakiisseliä. Voitele viinerit munalla. Paista 225 asteessa 13–15 minuuttia.
  5. Lisää tomusokeriin noin ruokalusikallinen vettä ja sekoita tasaiseksi kuorrutteeksi. Lusikoi kuorrutus jäähtyneille mustikka-vaniljaviinereille.
MITÄ PIDIT?
0