Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Mustikka-vaniljaviinerit – klassikkoleivonnaisen juju löytyy valloittavasta makuparista

2 h 15 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 45 min

Mustikka-vaniljaviinerit ovat ihanan makeita ja lehteviä. Parhaat viinerit valmistat tietenkin itse kaulimalla.

24.5.2018
Reseptin ainekset
n. 20 kpl
Viineritaikina
2 ½ dl
kylmää maitoa
50 g
hiivaa
1
kananmuna
½ tl
suolaa
½ dl
sokeria
25 g
voita sulatettuna
7 dl
vehnäjauhoja
Kaulintaan
200 g
voita
vehnäjauhoja
Lisäksi
1 ps
vanhan ajan vaniljakastikeaineksia (esim. Blå Band)
2 dl
maitoa
1½ dl
paistonkestävää mustikkamarmeladia (esim. Dronningholm)
1
kananmuna voiteluun
1 dl
tomusokeria
tilkka vettä

Mustikka-vaniljaviinerit valmistuvat näin:

  1. Lisää kylmään maitoon kaikki taikinan aineet. Huolehdi, että aineet ovat kylmiä. Sekoita vain sen verran, että taikina on tasaista, älä vaivaa. Laita jääkaappiin 10–15 minuutiksi.
  2. Kauli taikina jauhotetulla alustalla sentin paksuiseksi levyksi. Viipaloi jääkaappikylmä voi ohuiksi viipaleiksi vieri viereen levylle. Jätä 2 cm reunoista ilman voita. Taita taikina kolmeen osaan ja kaulitse taas pitkin hitain vedoin reilun 1 cm paksuiseksi levyksi. Pyyhkäise jauhot pois ja toista taittaminen ja kauliminen vielä kaksi kertaa. Anna taikinan levätä sen jälkeen jääkaapissa 15 minuuttia.
  3. Kaulitse taikinasta sentin paksuinen, suorakaiteen muotoinen levy (25 x 40 cm). Leikkaa levystä taikinapyörällä tai veitsellä noin 2 cm leveitä nauhoja. Pidä nauhojen päistä kiinni ja pyöritä vastakkaisiin suuntiin niin, että nauha menee kierteelle. Kietaise nauha löyhästi solmuun leivinpaperille pellille. Anna kohota noin tunti liinan alla.
  4. Sekoita vaniljakiisseliainekset maitoon. Paina peukalolla kohonneisiin viinereihin kaksi koloa vieri viereen. Laita toiseen reilu teelusikallinen mustikkahilloa ja toiseen vaniljakiisseliä. Voitele viinerit munalla. Paista 225 asteessa 13–15 minuuttia.
  5. Lisää tomusokeriin noin ruokalusikallinen vettä ja sekoita tasaiseksi kuorrutteeksi. Lusikoi kuorrutus jäähtyneille mustikka-vaniljaviinereille.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt