


Mustikka-vaniljaviinerit – klassikkoleivonnaisen juju löytyy valloittavasta makuparista
2 h 15 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 45 min
Mustikka-vaniljaviinerit ovat ihanan makeita ja lehteviä. Parhaat viinerit valmistat tietenkin itse kaulimalla.
Reseptin ainekset
n. 20 kpl
Viineritaikina
2 ½ dl
kylmää maitoa
50 g
hiivaa
1
kananmuna
½ tl
suolaa
½ dl
sokeria
25 g
voita sulatettuna
7 dl
vehnäjauhoja
Kaulintaan
200 g
voita
vehnäjauhoja
Lisäksi
1 ps
vanhan ajan vaniljakastikeaineksia (esim. Blå Band)
2 dl
maitoa
1½ dl
paistonkestävää mustikkamarmeladia (esim. Dronningholm)
1
kananmuna voiteluun
1 dl
tomusokeria
tilkka vettä
Mustikka-vaniljaviinerit valmistuvat näin:
- Lisää kylmään maitoon kaikki taikinan aineet. Huolehdi, että aineet ovat kylmiä. Sekoita vain sen verran, että taikina on tasaista, älä vaivaa. Laita jääkaappiin 10–15 minuutiksi.
- Kauli taikina jauhotetulla alustalla sentin paksuiseksi levyksi. Viipaloi jääkaappikylmä voi ohuiksi viipaleiksi vieri viereen levylle. Jätä 2 cm reunoista ilman voita. Taita taikina kolmeen osaan ja kaulitse taas pitkin hitain vedoin reilun 1 cm paksuiseksi levyksi. Pyyhkäise jauhot pois ja toista taittaminen ja kauliminen vielä kaksi kertaa. Anna taikinan levätä sen jälkeen jääkaapissa 15 minuuttia.
- Kaulitse taikinasta sentin paksuinen, suorakaiteen muotoinen levy (25 x 40 cm). Leikkaa levystä taikinapyörällä tai veitsellä noin 2 cm leveitä nauhoja. Pidä nauhojen päistä kiinni ja pyöritä vastakkaisiin suuntiin niin, että nauha menee kierteelle. Kietaise nauha löyhästi solmuun leivinpaperille pellille. Anna kohota noin tunti liinan alla.
- Sekoita vaniljakiisseliainekset maitoon. Paina peukalolla kohonneisiin viinereihin kaksi koloa vieri viereen. Laita toiseen reilu teelusikallinen mustikkahilloa ja toiseen vaniljakiisseliä. Voitele viinerit munalla. Paista 225 asteessa 13–15 minuuttia.
- Lisää tomusokeriin noin ruokalusikallinen vettä ja sekoita tasaiseksi kuorrutteeksi. Lusikoi kuorrutus jäähtyneille mustikka-vaniljaviinereille.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat