Klassikot yhdistyvät
Hynttyyt yhteen! Mustikka-toscapiirakka on yhdistelmä mehevää mustikkapiirakkaa ja rapeapintaista toscakakkua
50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 30 min
Kaksi suosikkileivonnaista yhdellä pellillä! Mustikka-toscapiirakka on mehevä kuin mustikkapiirakka ja sen pinta on rapean kinuskinen, kuten toscakakulla. Pohjassa maistuu kardemumma, joka toimii mustikan kanssa erinomaisesti.
Reseptin ainekset
20 palaa
200 g
voita
4
munaa
3 dl
sokeria
5 dl
vehnäjauhoja
1 rkl
leivinjauhetta
1 tl
kardemummaa
1 dl
kuohukermaa
6 dl
mustikoita
Toscakuorrutus
100 g
voita
150 g
mantelilastuja (5 dl)
2 dl
sokeria
1 dl
kuohukermaa
2 rkl
vehnäjauhoja
Mustikka-toscapiirakka – ohje:
- Sulata voi.
- Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi.
- Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne vaahdon joukkoon kevyesti nostellen. Lisää kerma ja voisula. Sekoita hyvin.
- Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle. Lisää päälle 4 dl mustikoita. Säästä 2 dl pinnalle.
- Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
- Valmista piirakan kypsyessä toscakuorrute. Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja anna kiehahtaa välillä sekoittaen.
- Levitä kuorrute piirakan päälle ja lisää loput mustikat. Jatka paistamista vielä 15 minuuttia.
- Tarjoa mustikka-toscapiirakka jäähtyneenä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat