Maku

Mustikka-passiojuustokakku

6 h 40 min
4
5

Mustikka-passiojuustokakku

Mustikka-passiojuustokakun raikkaassa täytteessä hääräävät kookos, passiohedelmä, mustikka ja limetti. Ihanan makuisen kakun kruunaa rapea, leivottu kakkupohja, nam!
Teksti Riikka Kaila
Kuvat Sanna Peurakoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

Pohja

  • 75 gvalkosuklaata
  • 50 gvoita (tai margariinia)
  • 1 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 1/2 dlsokeria (palmu)
  • 1/2 dlkookoshiutaleita
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1/4 tlsuolaa
  • 2 kplmunaa

Täyte

  • 7 kplliivatelehteä
  • 2 dlvispikermaa (vähälaktoosinen)
  • 4 dlkookosmaitoa (kermaista tai kookoskermaa)
  • 400 gtuorejuustoa (maustamatonta, rasvaa yli 20%)
  • 1 dlsokeria
  • 2 rkllimettimehua
  • 150 gmustikoita (soseutettuna)

Koristeluun

  • 3 kplpassiohedelmää
  • 1 dlmustikoita
  • 1/2 dlkookoshiutaleita (tai lastuja)

Tee näin

6 h 40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN6 h

Sulata valkosuklaa ja voi miedolla lämmöllä pienessä kattilassa koko ajan sekoittaen.

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää suklaa-rasvaseos ja munat kuiviin aineisiin. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Kaada taikina irtopohjavuokaan (Ø 22 cm), jonka pohjalle oletpingottanut leivinpaperin.

Paista 200-asteisen uunin alatasolla 17 minuuttia tai kunnes pohja on kypsä. Jäähdytä pohja.

Upota liivatelehdet kylmään veteen viideksi minuutiksi.

Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon kookoskerma, tuorejuusto ja sokeri.

Kuumenna limettimehu kiehuvaksi ja nosta liedeltä. Puristele liivatteista ylimääräinen vesi ja liuota liivatteet kuumaan mehuun. Anna liivateliemen jäähtyä hieman.

Kaada liivateliemi ohuena nauhana täytteen joukkoon voimakkaasti vatkaten. Kaada mustikkasose täytteeseen ja sekoita muutamalla huolettomalla vedolla marmoroituneeksi.

Kaada täyte jäähtyneelle pohjalle ja tasoita pinta.

Siirrä kakku jääkaappiin jähmettymään ainakin 4 tunniksi tai seuraavaan päivään.

Ripottele päälle passiohedelmän siemeniä, mustikoita ja kookoslastuja.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä