


Mustikka-passiojuustokakku
6 h 40 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 6 h 0 min
Mustikka-passiojuustokakun raikkaassa täytteessä maistuvat kookos, passiohedelmä, mustikka ja limetti. Ihanan makuisen kakun kruunaa rapea, leivottu kakkupohja, nam!
Reseptin ainekset
10 annosta
Pohja
75 g
valkosuklaata
50 g
voita (tai margariinia)
1½ dl
vehnäjauhoja
1½ dl
sokeria (palmu)
½ dl
kookoshiutaleita
1 tl
vaniljasokeria
¼ tl
suolaa
2
munaa
Täyte
7
liivatelehteä
2 dl
vispikermaa
4 dl
kookoskermaa
200 g
maustamatonta tuorejuustoa
1 dl
sokeria
2 rkl
limemehua
150 g
mustikoita (soseutettuna)
Koristeluun
3
passiohedelmää
1 dl
mustikoita
½ dl
kookoshiutaleita (tai lastuja)
Mustikka-passiojuustokakku leivotaan näin:
- Sulata valkosuklaa ja voi miedolla lämmöllä pienessä kattilassa koko ajan sekoittaen.
- Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää suklaa-rasvaseos ja munat kuiviin aineisiin. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Kaada taikina irtopohjavuokaan (Ø 22 cm), jonka pohjalle olet pingottanut leivinpaperin.
- Paista 200-asteisen uunin alatasolla 17 minuuttia tai kunnes pohja on kypsä. Jäähdytä pohja.
- Upota liivatelehdet kylmään veteen viideksi minuutiksi.
- Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita kookoskerma, tuorejuusto ja sokeri vaahtoon.
- Kuumenna limemehu kiehuvaksi ja nosta liedeltä. Puristele liivatteista ylimääräinen vesi ja liuota liivatteet kuumaan mehuun. Anna liivateliemen jäähtyä hieman.
- Kaada liivateliemi ohuena nauhana joukkoon voimakkaasti vatkaten. Kaada mustikkasose täytteeseen ja sekoita muutamalla huolettomalla vedolla marmoroituneeksi.
- Kaada täyte jäähtyneelle pohjalle ja tasoita pinta.
- 10Siirrä kakku jääkaappiin jähmettymään ainakin 4 tunniksi tai seuraavaan päivään.
- 11Ripottele päälle passiohedelmän siemeniä, mustikoita ja kookoslastuja.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat