Mantelicroissantin makumaailmaa
Kuivahtaneesta leivästä syntyy houkutteleva jälkkäriherkku! Nappaa Anni Paakkunaisen mustikka-mantelileipien resepti
35 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 20 min
Mantelitahnalla päällystetyt mustikka-mantelileivät ovat ihana makea aamupala tai jälkkäriherkku, jonka maku muistuttaa mantelicroissantia. Ota talteen Annin uunissa -vaikuttajan resepti!
Reseptin ainekset
6
6
viipaletta paahtoleipää tai muuta vaaleaa leipää
2 dl
mustikoita
1½ dl
mantelilastuja
100 g
ranskankermaa
½
(luomu)sitruunan kuori raastettuna
Frangipane eli mantelitahna
100 g
voita
1 dl
hienoa sokeria
1
muna
1 tl
vanilja-aromia tai vaniljasokeria
75 g
mantelijauhetta
1 rkl
vehnäjauhoa
Siirappi
3 rkl
sokeria
3 rkl
vettä
½
(luomu)sitruunan kuori raastettuna
Mustikka-mantelileivät – ohje:
- Tee ensin frangipane eli mantelitahna. Mittaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kulhoon, vatkaa muutama minuutti. Lisää muna ja vanilja, vatkaa tasaiseksi. Lisää lopuksi mantelijauhe ja vehnäjauhot. Vatkaa kuohkeaksi.
- Pese sitruuna ja raasta kuori. Mittaa siirapin sokeri, vesi ja sitruunankuoriraaste pieneen kattilaan. Anna kiehua hiljalleen, kunnes sokeri sulaa.
- Laita leivät pellille leivinpaperille ja voitele siirapilla. Jaa frangipane jokaisen leivän päälle ja laita keskelle kourallinen mustikoita. Ripottele mantelilastut leipien reunoille.
- Paista leipiä 200 asteessa 20 minuuttia tai kunnes leivät ovat kullanruskeita.
- Anna jäähtyä hetki. Tarjoa leivät vatkatun ranskankerman kanssa ja ripottele päälle sitruunankuoriraastetta.
Vinkki!
Koristele leivät halutessasi syötävillä kukilla. Mustikan tilalla voit käyttää muita sesongin marjoja.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat