


Juhlapöydän suosikki
Mustaherukkasilli – kalapöydän klassikko valmistuu helposti
12 h 10 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 12 h 0 min
Mustaherukkasilli saa kauniin, syvän punertavan sävyn ja juhlavan maun mustaherukoista, herukkamehusta ja mausteista. Lado silli, mustaherukat, punasipuli ja mausteet purkkiin ja herkku on valmis jo seuraavana päivänä.
Reseptin ainekset
8 annosta
150 g
matjessillifileetä
1
punasipuli
1 dl
jäisiä mustaherukoita
1
laakerinlehti
5
valkopippuria
1 dl
sokeroimatonta mustaherukkamehutiivistettä
3 rkl
omenaviinietikkaa
3 rkl
vaaleaa siirappia
Mustaherukkasilli – ohje:
- Kuivaa sillifileet talouspaperilla ja leikkaa reilun sentin viipaleiksi. Leikkaa sipuli ohuiksi lohkoiksi. Lado silli, sipuli, jäiset mustaherukat, laakerinlehti ja pippurit puhtaaseen lasipurkkiin.
- Sekoita mustaherukkamehu, etikka ja siirappi. Kaada liemi purkkiin niin että silli peittyy. Anna tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Musta-herukkasillin voi tehdä hyvissä ajoin jääkaappiin tekeytymään sillä se säilyy 2–3 viikkoa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat