Mustaherukkasilakat – trendikäs ekokala sukeltaa mustaherukkaliemeen
24 h 20 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
24 h Mustaherukkasilakat maustetaan mustaherukkamehulla, mustaherukoilla ja sitruunankuorella. Nämä ammattikalastaja Liisa Vainion maustesilakat ovat voittaneet lukuisia palkintoja.
GL
LA
MA
MU
4.5
Kuvat
Julkaistu 30.7.2019

Mustaherukkasilakat – trendikäs ekokala sukeltaa mustaherukkaliemeen
Reseptin ainekset (10 annosta)
- 500 gsilakkafileitä
Esiliemi
- 5 dlvettä
- 1 dlväkiviinaetikkaa
- 2 tlsuolaa
Mausteliemi
- 2 dlvettä
- 1 dlväkiviinaetikkaa
- 3 rklmustaherukkatäysmehua
- 5kokonaista maustepippuria
- 3 rklsokeria
- 1 tlsuolaa
- ½ tlrouhittua valkopippuria
- 1laakerinlehti
Lisäksi
- 1 dlmustaherukoita
- 1 rklraastettua sitruunan kuorta
Mustaherukkasilakat valmistuvat näin:
- Poista silakkafileistä nahka.
- Sekoita kulhossa vesi, etikka ja suola. Nosta silakkafileet liemeen ja anna maustua jääkaapissa peitettynä 3–4 tuntia tai kunnes ne muuttuvat väriltään vaaleiksi. Valuta hyvin.
- Sekoita kattilassa mausteliemen ainekset. Keitä lientä miedolla lämmöllä muutaman minuutin ajan, kunnes sokeri on liuennut. Jäähdytä liemi.
- Nostele lasipurkkiin (0,5 l) kerroksittain silakkafileitä ja mustaherukoita. Kaada päälle jäähtynyt mausteliemi. Koristele halutessasi sitruunankuoriraasteella.
- Anna mustaherukkasilakoiden maustua jääkaapissa yön yli.
Vinkki!
Voit jättää silakkafileisiin nahan, mutta ne on mukavampi syödä ilman. Fileen irrottaminen nahasta onnistuu helposti sormin. Ota fileestä kiinni kaksin käsin, hivuta sormi fileen ja nahan väliin ja vedä fileet yksi kerrallaan varovasti irti nahasta.