Maku

Mustaherukkasilakat – trendikäs ekokala sukeltaa mustaherukkaliemeen

24 h 20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
24 h
Mustaherukkasilakat maustetaan mustaherukkamehulla, mustaherukoilla ja sitruunankuorella. Nämä ammattikalastaja Liisa Vainion maustesilakat ovat voittaneet lukuisia palkintoja.
GL
LA
MA
MU
4.5
0


Ainekset (10 annosta)

  • 500 gsilakkafileitä

Esiliemi

  • 5 dlvettä
  • 1 dlväkiviinaetikkaa
  • 2 tlsuolaa

Mausteliemi

  • 2 dlvettä
  • 1 dlväkiviinaetikkaa
  • 3 rklmustaherukkatäysmehua
  • 5kokonaista maustepippuria
  • 3 rklsokeria
  • 1 tlsuolaa
  • ½ tlrouhittua valkopippuria
  • 1laakerinlehti

Lisäksi

  • 1 dlmustaherukoita
  • 1 rklraastettua sitruunan kuorta
Tulosta

Mustaherukkasilakat valmistuvat näin:

  1. Poista silakkafileistä nahka.
  2. Sekoita kulhossa vesi, etikka ja suola. Nosta silakkafileet liemeen ja anna maustua jääkaapissa peitettynä 3–4 tuntia tai kunnes ne muuttuvat väriltään vaaleiksi. Valuta hyvin.
  3. Sekoita kattilassa mausteliemen ainekset. Keitä lientä miedolla lämmöllä muutaman minuutin ajan, kunnes sokeri on liuennut. Jäähdytä liemi.
  4. Nostele lasipurkkiin (0,5 l) kerroksittain silakkafileitä ja mustaherukoita. Kaada päälle jäähtynyt mausteliemi. Koristele halutessasi sitruunankuoriraasteella.
  5. Anna mustaherukkasilakoiden maustua jääkaapissa yön yli.

Vinkki!

Voit jättää silakkafileisiin nahan, mutta ne on mukavampi syödä ilman. Fileen irrottaminen nahasta onnistuu helposti sormin. Ota fileestä kiinni kaksin käsin, hivuta sormi fileen ja nahan väliin ja vedä fileet yksi kerrallaan varovasti irti nahasta.

MITÄ PIDIT?
4.5
Kommentoi »