


Mustaherukkasilakat – trendikäs ekokala sukeltaa mustaherukkaliemeen
24 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 24 h 0 min
Mustaherukkasilakat maustetaan mustaherukkamehulla, mustaherukoilla ja sitruunankuorella. Nämä ammattikalastaja Liisa Vainion maustesilakat ovat voittaneet lukuisia palkintoja.
Reseptin ainekset
10 annosta
500 g
silakkafileitä
Esiliemi
5 dl
vettä
1 dl
väkiviinaetikkaa
2 tl
suolaa
Mausteliemi
2 dl
vettä
1 dl
väkiviinaetikkaa
3 rkl
mustaherukkatäysmehua
5
kokonaista maustepippuria
3 rkl
sokeria
1 tl
suolaa
½ tl
rouhittua valkopippuria
1
laakerinlehti
Lisäksi
1 dl
mustaherukoita
1 rkl
raastettua sitruunan kuorta
Mustaherukkasilakat – ohje:
- Poista silakkafileistä nahka.
- Sekoita kulhossa vesi, etikka ja suola. Nosta silakkafileet liemeen ja anna maustua jääkaapissa peitettynä 3–4 tuntia tai kunnes ne muuttuvat väriltään vaaleiksi. Valuta hyvin.
- Sekoita kattilassa mausteliemen ainekset. Keitä lientä miedolla lämmöllä muutaman minuutin ajan, kunnes sokeri on liuennut. Jäähdytä liemi.
- Nostele lasipurkkiin (0,5 l) kerroksittain silakkafileitä ja mustaherukoita. Kaada päälle jäähtynyt mausteliemi. Koristele halutessasi sitruunankuoriraasteella.
- Anna mustaherukkasilakoiden maustua jääkaapissa yön yli.
Vinkki!
Voit jättää silakkafileisiin nahan, mutta ne on mukavampi syödä ilman. Fileen irrottaminen nahasta onnistuu helposti sormin. Ota fileestä kiinni kaksin käsin, hivuta sormi fileen ja nahan väliin ja vedä fileet yksi kerrallaan varovasti irti nahasta.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat