


Sokerilla kesytetty
Mustaherukkahillo – kirpeän makea hillo maistuu jälkiruoissa ja kanaruokien kanssa
1 h 0 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 30 min
Mustaherukkahillo on monikäyttöinen hillo, joka sopii tarjottavaksi sekä makeiden herkkujen että suolaisten ruokien kuten kana- ja kalkkunaruokien kanssa. Nappaa resepti!
Reseptin ainekset
noin 1 litra
Mustaherukkahillo
1 kg
mustaherukoita
½ dl
vettä
1
vaniljatanko
½ kg
hillosokeria
Mustaherukkahillo – ohje:
- Puhdista ja huuhdo mustaherukat.
- Laita mustaherukat ja vesi kattilaan. Halkaise vaniljatanko pitkittäin, lisää kattilaan ja kuumenna.
- Sekoita hillosokeri höyryävään seokseen.
- Kuumenna seos kiehuvaksi ja keitä keskilämmöllä välillä sekoittaen 15–30 minuuttia, kunnes marjat ovat pehmenneet ja seos hieman sakeentunut. Kuori pinnalle muodostuva vaahto pois.
- Anna hillon jäähtyä kattilassa noin 30 minuuttia. Sekoita kerran tai pari jäähtymisen aikana. Poista vaniljatanko.
- Kaada hillo puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin ja sulje huolellisesti. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siirrä sitten jääkaappiin. Mustaherukkahillo säilyy jääkaapissa useita kuukausia.
Vinkki!
Vaniljatangon sijaan voit maustaa hillon myös vaniljasokerilla. Mustaherukkahillon mausteeksi sopivat myös esimerkiksi kaneli, neilikka, tähtianis, kardemumma, sitrushedelmien raastettu kuori ja mehu, tilkka rommia tai likööriä, timjami ja rosmariini.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat